Gerard Wessel – Brood

Gerard Wessel Brood recensie en informatie Herman Brood biografie. Op 6 juli 2021 verschijnt bij uitgeverij Just Publshers deze nieuwe biografie van Herman Brood, geschreven door Gerard Wessels.

Gerard Wessel Brood recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Brood. Het boek is geschreven door Gerard Wessels. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de twintig jaar geleden overleden muzikant en kunstenaar Herman Brood, geschreven door Gerard Wessels.

Gerard Wessel Brood Recensie Herman Brood biografie

Brood

  • Schrijver: Gerard Wessel (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Just Publishers
  • Verschijnt: 6 juli 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Herman Brood van Gerard Wessel

Brood is een intiem portret van Nederlands grootste rock-’n-rollartiest en soms ondergewaardeerde kunstenaar, met onbekende verhalen en nooit eerder gepubliceerde foto’s uit het enorme archief van Gerard Wessel.

Fotograaf en geboren Zwollenaar Gerard Wessel leerde muzikant, kunstenaar, schrijver en plaatsgenoot Herman Brood kennen toen hij op de School voor Fotografie en Fototechniek in Den Haag zat. Ze bleken eenzelfde hang naar spanning en actie te hebben.

Sinds het begin van de jaren tachtig tot aan het eind van het leven van de muzikant/kunstenaar hadden de twee een ‘professionele vriendschap’, zoals de fotograaf het noemt. Wessel volgde Brood in binnen- en buitenland, in goede en in slechte tijden.

In Brood blikt Gerard Wessel terug op zijn belevenissen met Brood. Ook zocht hij oude vrienden op die hij tijdens die intense periode ontmoette. Zoals ex-roadie Rob Kranenburg, Bombita-zangeres Lies Schilp, Hermans jeugdvriend en reisgenoot Jos Paanakker, kunstbroeders Dick van der Meijden en Ton Leenarts, muziekvriend van het eerste uur Hans la Faille, galeriehouder Ivo de Lange, Hermans zoon Marcel Buissink, manager Koos van Dijk en diens rechterhand Bé Kruize. En met name ook ‘huisvriend’ Aegid Tonnaer, die Herman tot vlak voor zijn dood in een caravan op een bungalowpark verzorgde.

Brood is een boek vol sex, drugs & rock-’n-roll, maar ook met humor, zelfspot en tederheid, waarin Herman Brood zich – soms letterlijk – helemaal bloot geeft. Dichterbij heeft een fotograaf zelden kunnen en mogen komen. Wessel: ‘Het waren unieke, onvergetelijke jaren met een zeer inspirerende persoonlijkheid. Mensen als Herman komen maar eens in de zoveel tijd voor.’ Op 11 juli 2001 maakte Herman Brood (1946 – 2001) een einde aan zijn leven. Nederland was verbijsterd.

Bijpassende boeken en informatie