Gerrit Brand = Cinemascope

Gerrit Brand Cinemascope recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 29 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Nobelman de zesde roman van de Nederlandse schrijver Gerrit Brand.

Gerrit Brand Cinemascope recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Cinemascope. Het boek is geschreven door Gerrit Brand. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Gerrit Brand.

Gerrit Brand Cinemascope recensie

Cinemascope

  • Schrijver: Gerrit Brand (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Uitgeverij Nobelman
  • Verschijnt: 29 maart 2023
  • Omvang: 276 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Gerrit Brand

In het begin van de jaren ’90 maakte regisseur en scenarioschrijver Henry Maartens zijn eerste en enige speelfilm, maar sindsdien is hij vooral bekend geworden door zijn aansprekende tv-commercials. Dan biedt filmproducent George Blaak, die aan de Franse Rivièra een riante villa met zwembad bezit, hem een nieuwe kans om als filmmaker succes te boeken: Henry reist af naar Sanary-sur-Mer om te werken aan een script dat het scenario zal zijn voor de verfilming van Een heel nieuw leven, de opmerkelijke roman van Gerrit Brand uit 2011. Wat Henry niet weet is dat George al jaren een relatie heeft met Charlotte, zijn vroegere vriendin – en zo komt het tot een verrassend weerzien tussen Henry en Charlotte. Die onverwachte ontmoeting, met alle herinneringen die erbij horen, kan niet anders dan tot complicaties en een morele zoektocht leiden. Cinemascope is een adembenemende roman over film en literatuur, liefde van toen en nieuwe verwachtingen, het vergaan van de tijd en ouder worden.

Bijpassende boeken en informatie