Gerrit Jan Zwier – De koningsmol

Gerrit Jan Zwier De koningsmol recensie en informatie roman over mollen en mensen. Op 25 mei 2021 verschijnt bij KNNV uitgeverij de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Gerrit Jan Zwier.

Gerrit Jan Zwier De koningsmol recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de roman De koningsmol, Een roman over mollen en mensen. Het boek is geschreven door Gerrit Jan Zwier. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Gerrit Jan Zwier.

Gerrit Jan Zwier De koningsmol Recensie

De koningsmol

Een roman over mollen en mensen

  • Schrijver: Gerrit Jan Zwier (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: KNNV Uitgeverij
  • Verschijnt: 25 mei 2021
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst nieuwe roman van Gerrit Jan Zwier

De koningsmol speelt zich af in twee werelden. Ondergronds is de hoofdrol voor de mol Lode Buys Ballot. In zijn borst wonen twee zielen. De ene ziel verlangt naar een eenzaam bestaan; zijn andere helft wil het liefst bij een groep horen. In zijn dromen verschijnt hij steeds vaker als koning van het mollenvolk. Nu de leefomgeving van Lode en andere mollen van buitenaf bedreigd wordt, breekt de tijd aan om die dromen te realiseren.

Bovengronds treden bioloog Wiert Rozema en zijn gezin op als zijn tegenspelers. Ooit redde zijn dochter Annewiene de mol van de verdrinkingsdood. Het huwelijk van de ouders staat onder spanning. Wiert heeft een romantische hang naar het leven op eenzame, afgelegen plekken. Zijn vrouw deelt zijn natuurliefde, maar verlangt niet naar een hutje op de hei. Op een totaal onverwachte manier komen beide werelden met elkaar in botsing.

Bijpassende boeken en informatie