Gert-Jan en Carry Knoops – Operatie Raaf

Gert-Jan en Carry Knoops Operatie Raaf recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de zaak Julio Poch. Op 24 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Balans het boek van het advocaten echtpaar Gert-Jan en Carry Knoops.

Gert-Jan en Carry Knoops Operatie Raaf

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Operatie Raaf, het boek over de dubieuze rol van de Nederlandse staat in de zaak tegen Julio Poch. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de advocaten Gert-Jan en Carry Knoops.

Gert-Jan en Carry Knoops Operatie Raaf Recensie

Operatie Raaf

De dubieuze rol van de Nederlandse staat in de zaak tegen Julio Poch

  • Schrijvers: Gert-Jan en Carry Knoops (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie, true crime boek
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschijnt: 24 september 2019
  • Omvang; 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek

Op 22 september 2009 wordt in Valencia de Nederlandse piloot Julio Poch op last van de Argentijnse justitie gearresteerd met medewerking van de Nederlandse overheid. Hij wordt aangeklaagd omdat hij tijdens het Videla-regime aan de zogeheten dodenvluchten zou hebben deelgenomen.

Als strafpleiters Geert-Jan en Carry Knoops zich samen met de Argentijnse advocaat Gerardo Ibáñez buigen over de verdediging van Poch, komen zij terecht in een lange en sinistere strijd tegen zowel de Argentijnse als de Nederlandse justitie. Gaandeweg ontdekken zij dat de rol van de Nederlandse overheid heel anders is geweest dan de lezing die naar buiten werd gebracht. Achter de schermen blijkt Nederland een geheime operatie te hebben opgezet onder de naam ‘Raaf’ om Poch veroordeeld te krijgen. Maar hoe wist Nederland eigenlijk zo zeker dat Poch schuldig was? Waarom deed justitie zoveel moeite om een eigen staatsburger uit te leveren aan het buitenland? Hoe valt dit te rijmen met de Nederlandse rechtsstaat?

In deze spannende, thrillerachtige reconstructie van Operatie Raaf geeft Geert-Jan Knoops een uniek verslag van de acht jaar durende justitiële strijd achter de schermen, neemt hij de kwalijke rol van de Nederlandse overheid onder de loep en onthult hij hoe uiteindelijk Pochs onschuld werd aangetoond.

Bijpassende Boeken en Informatie