Gertrud Jetten Pony in Paniek Recensie Vlog

Gertrud Jetten Pony in Paniek Recensie Vlog

Gertrud Jetten Pony in Paniek Recensie Vlog

Het kinderboek over paarden van Gertrud Jetten Pony in Paniek van gaat over Exmoorpony Storm. Hij woont in een grote wei samen met andere pony’s. De bedoeling echter is, dat deze pony’s verkocht worden. Dus ook Storm. Maar die heeft het niet zo op mensen. Hij blijft liever waar hij is. Toch wordt hij verkocht aan een jong meisje, Klaartje. Storm vindt het nog steeds allemaal reuze spannend, maar Klaartje vindt hij ook heel lief. Zo lief zelfs, dat hij het steeds leuker vindt als ze bij hem is. Alleen of Klaartje ooit op hem zou kunnen rijden… Dat blijft Storm echt verschrikkelijk vinden. Er is één ding dat hij helemaal geweldig vindt, en dat is het spel push bal. Hij zou zo graag meedoen aan een wedstrijd, maar ja, dan moet Klaartje op hem rijden en of dat gaat lukken?

Kijken door de ogen van een paard in het boek Pony in Paniek

Getrud Jetten schrijft haar verhaal vanuit Storm. Zo kun je lezen hoe een pony de wereld ziet, en hoe ze onderling met elkaar praten. Natuurlijk weten mensen dat nooit helemaal precies, maar ik vind de benadering van Getrud Jetten best geloofwaardig.

“Carolien wil een Zonnehoeve-team maken,” ging Bobby verder. Keurend keek ze naar Storm.
“Het lijkt me echt iets voor jou!”
“O ja,” zei Storm meteen. Het leek wel alsof hij twee keer zo groot werd van opwinding,  zo geweldig vond hij het.
“Alleen, moet je dan wel een zadel op,” zei Bobby.
Onmiddellijk kreeg Storm het gevoel alsof iemand hem lek prikte. Al zijn blijdschap, al zijn enthousiasme liep weg als de lucht uit een ballon.
“O,” zei hij kleintjes.

Het boek is vorm gegeven met sprekende tekeningen van Ina Hallemans, die de karakters van Storm en de andere paarden, maar ook de sfeer, goed weet te treffen.

Beoordeling paardenboekje Gertrud Jetten Pony in paniek

Als je paarden leuk vindt, is Pony in Paniek van Getrud Jetten beslist een aanrader. Het is grappig, vlot geschreven, en het laat zien dat paarden en pony’s meestal niet zomaar vervelend zijn, maar dat ze er een reden voor hebben. Iets wat voor iedere paardenliefhebber ontzettend belangrijk is om je te realiseren! Gertrud Jetten beschrijft dit heel mooi, op een toegankelijke manier, zonder dat het afbreuk doet aan het verhaal. Sterker nog, het levert juist een mooie bijdrage! Eindoordeel:  ++++ (zeer goed)!

Gertrud Jetten Pony in paniek recensiePony in paniek!

Manege de Zonnehoeve

  • Genre: kinderboek, paardenboek
  • Schrijfster: Gertrud Jetten ♀ (Nederland)
  • Uitgeverij Kluitman
  • Leeftijd: 7+ jaar
  • Verschenen: 2016
  • Omvang: 96 pagina’s (met tekeningen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs:  € 9,99
  • Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)
  • …meer informatie en bestellen >

Pony in Paniek Recensie van Sofie (10 jaar)

Ik vind dit een heel leuk boek, omdat het heel mooi gemaakt en geschreven is. De plaatjes zijn mooi en ook leuk gedaan dat ze in kleur zijn. Het verhaal is best wel zielig en ook wel leuk, maar gelukkig loopt het goed af.

Ik vind het ook heel leuk hoe de namen van alle pony’s in het begin en aan het eind geschreven staan.

Het is ook goed dat (voor de mensen die dat niet weten) alle rassen van de paarden erbij staan. Ik vind dit echt zo een boek dat ik nog wel een miljoen keer kan lezen.

Eindoordeel: het is geweldig (+++++)

Groetjes Sofie van 10 jaar (geplaatst 19 januari 2017)

Gerelateerde Informatie

Recensie en vlog geschreven en gemaakt door Jolien Dalenberg (Paardenfeest.com)