Graa Boomsma – Bert Schierbeek biografie

Graa Boomsma Bert Schierbeek biografie Niemand is waterdicht recensie en informatie. Op 8 juni 2021 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij de biografie van schrijver en dichter Bert Schierbeek, geschreven door Graa Boomsma.

Graa Boomsma Bert Schierbeek biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Niemand is waterdicht, de biografie van Bert Schierbeek. Het boek is geschreven door Graa Boomsma. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van Bert Schierbeek, geschreven door Graa Boomsma.

Graa Boomsma Bert Schierbeek biografie Niemand is waterdicht Recensie

Niemand is waterdicht

De biografie van Bert Schierbeek

  • Schrijver: Graa Boomsma (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 8 juni 2021
  • Omvang: 640 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de biografie van Bert Schierbeek

Niemand is waterdicht is de bewogen biografie van een verzetsman, een Vijftiger en een levenslange reiziger. Net als voor zijn vrienden Remco Campert en Lucebert was de Tweede Wereldoorlog beslissend in het schrijversbestaan van Bert Schierbeek, zoals blijkt uit zijn openhartige oorlogsdagboeken. Na de bevrijding tekende hij met het genredoorbrekende Het boek Ik protest aan tegen de naoorlogse artistieke behoudzucht en het politiek conservatisme.

Schierbeek werd niet alleen woordvoeder van de Vijftigers maar bezorgde zijn literaire vrienden ook een platform: De Bezige Bij. Voor die uitgeverij is Schierbeek gezichtsbepalend geweest als adviseur en bestuurslid. Zijn veelzijdigheid als schrijver is legendarisch: hij schreef traditioneel proza, essays, toneel, poëzie én veel vernieuwend proza. Schierbeek groeide op bij zijn grootmoeder in het Groningse Beerta en bij zijn vader in het Twentse Boekelo. Begin jaren vijftig ontwikkelde zich een moeizame ménage à trois met zijn vrouw Frieda Koch en de inwonende Lucebert. Het jaar 1970 werd een rampjaar: zijn tweede vrouw Margreetje kwam bij een auto-ongeluk om het leven.

Bijpassende boeken en informatie