Hanny Michaelis – Verst verleden

Hanny Michaelis Verst verleden jeugdherinneringen 1922-1945 recensie en informatie over de inhoud van het autobiografische boek.

Hanny Michaelis Verst verleden recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de uitgebreide heruitgave van Verst verleden, Jeugdherinneringen 1922-1945. Het boek is geschreven door Hanny Michaelis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met de jeugdherinneringen van de Nederlandse dichteres Hanny Michaelis.

Hanny Michaelis Verst verleden jeugdherinneringen recensie

Verst verleden

Jeugdherinneringen 1922-1945

  • Auteur: Hanny Michaelis (Nederland)
  • Soort boek: memoir
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 29 september 2023
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst met het boek met jeugdherinneringen van Hanny Michaelis

In Verst verleden richtte ze een monument op voor haar ouders Alfred en Gonda, twee markante mensen die haar een sprankelende jeugd bezorgden.

Michaelis keerde in gesprekken met Nop Maas terug naar haar vroegste jeugd, haar schooljaren en haar onderduiktijd. Haar wijze van vertellen, die Maas authentiek en levendig heeft weergegeven, is zowel laconiek als ontroerend, en vol van de verfrissende zelfrelativering die we kennen uit haar poëzie.

Na de verschijning van haar oorlogsdagboeken, Lenteloos voorjaar (2016) en De wereld waar ik buiten sta (2017), is de belangstelling voor het werk van Michaelis weer aangewakkerd. Haar Verzamelde gedichten werden onlangs herdrukt en sinds kort draagt zelfs een brug in Amsterdam haar naam.

In deze nieuwe editie van Verst verleden zijn allerlei aanvullingen verwerkt die Michaelis heeft gesuggereerd na de verschijning van de eerste druk in 2002. Bovendien is deze uitgave aangevuld met de brieven die Hanny’s ouders naar haar onderduikadressen stuurden, waaronder de laatste brieven die in Westerbork over de afrastering werden gegooid en vervolgens door een student verder werden geëxpedieerd.

Bijpassende boeken en informatie