Herman Clerinx – De god met de maretak

Herman Clerinx De god met de maretak recensie en informatie van de inhoud van het boek over de Kelten en de Lage Landen. Op 6 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Athenaeum het nieuwe boek van de Vlaamse historicus Herman Clerinx over de Kelten in België en Nederland.

Herman Clerinx De god met de maretak recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De god en de maretak. Kelten in de lage landen. Het boek is geschreven door Herman Clerinx. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Belgische historicus Herman Clerinx over de Kelten.

Herman Clerinx De god met de maretak recensie

De god met de maretak

Kelten en de lage landen

  • Auteur: Herman Clerinx (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Athenaeum
  • Verschijnt: 6 juni 2023
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de Kelten van Herman Clerinx

Zonder Kelten had onze wereld er heel anders uitge­zien. Helaas lopen feiten en fictie vaak door elkaar, en daarom hebben we een gids nodig die ze onder­scheidt. Herman Clerinx is die gids.

De god met de maretak gaat over de Kelten en hun cultuur, van het prille ontstaan tot ver voorbij de Ro­meinse tijd. Maar ook over de vriendelijke dijen van godin Maeve. Clerinx vertelt over de kunst die de Kelten hebben nagelaten, en over de wisselwerking met andere culturen zoals die van de Grieken, de Scythen en de Romeinen. Tegelijk heeft hij aandacht voor taalkunde. We krijgen een beknopt overzicht van de Indo-Europese en Keltische talen, en zien hoe het Keltische linguïstische en literaire erfgoed nog altijd voortleeft. Zelfs in het Nederlands.

Ga mee op ontdekkingsreis; letterlijk, met de lijst reistips. Laat je verrassen door een van de meest aansprekende culturen van Europa.

Herman Clerinx is auteur en wetenschapsjournalist. Hij is een van de bestuurders van het Belgisch Genootschap voor Keltische Studies en kenner van de prehistorie in de Lage Landen. Hij publiceerde boeken over hunebedden en dolmens, Romeinen, Kelten en Keltische sagen, en hij schrijft regelmatig voor Archeologie Magazine en Geschiedenis Magazine.

Bijpassende boeken en informatie