Het verhaal van Nederland boek

Het verhaal van Nederland boek bij de gelijknamige tv-serie van Florence Tonk recensie en informatie over de inhoud. Op 1 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam het geschiedenisboek dat hoor bij de tv-setie Het verhaal van Nederland.

Het verhaal van Nederland boek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het verhaal van Nederland, Onze geschiedenis van de prehistorie tot nu. Het boek is geschreven door Florence Tonk. Ook zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over de Nederlandse geschiedenis, behorend bij de gelijknamige tv-serie.

Het verhaal van Nederland boek Recensie

Het verhaal van Nederland

Onze geschiedenis van de prehistorie tot nu

  • Schrijfster: Florence Tonk (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 1 februari 2022
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Prijs: € 25 – € 30
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek van de gelijknamige tv-serie

Waar komen we vandaan? Hoe zijn we geworden wie we zijn? Het verhaal van Nederland neemt de lezer mee op tijdreis, van de prehistorie tot nu. Wie waren de eerste bewoners, wie kwamen er in de loop der eeuwen allemaal nog bij? Hoe vormde ons landschap onze geschiedenis, welke rol speelden de polder, de hunebedden en de Rijn?

Gebaseerd op actuele inzichten van historische experts vertelt Het verhaal van Nederland onze geschiedenis in woord en beeld. De lezer doorkruist alle provincies, alle gelederen van de samenleving en maakt kennis met talloze bekende én onderbelicht gebleven episodes. Van De Bello Galico van Julius Ceasar tot de Tachtigjarige Oorlog. Van de Friese koning Radbod tot de patriotten. En van de economische bloei in de zeventiende eeuw, tot aan de strafkolonie in Veenhuizen.

Dorine Hermans, Marchien den Hertog (Nederland) – Het verhaal van Nederland Oranje Nassau
geschiedenisboek, tv-boek
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijnt: 24 januari 2023

Bijpassende boeken en informatie