Historische Verhalen 3 Recensie ∗∗∗∗

Historische Verhalen 3 Recensie waardering en informatie over de inhoud van de verhalenbundel. In februari 2019 is bij Uitgeverij Historische Verhalen het derde deel verschenen in de reeks boeken met verhalen uit de Nederlandse geschiedenis.

Historische Verhalen 3 Recensie

Historische Verhalen 3 Recensie

Uitgeverij Historische Verhalen publiceert korte fictieve verhalen die zich afspelen binnen een historisch realistische context. Onder dit motto is inmiddels deel drie verschenen van verhalen uit diverse tijdperken uit de geschiedenis. Kort, krachtig en verrassend. En steeds gevolgd door een toelichting over de historische achtergrond. Soms is de hoofdpersoon een bekende, historische figuur, maar meestal iemand die een bijrol heeft en  waaromheen zich de geschiedenis afspeelt. En voor wie meer over het onderwerp wil weten, krijgt van de auteur een aantal publicaties gepresenteerd. Pluimpje voor de verrassende onderwerpen die de auteurs dit maal weer gekozen hebben.

Verrassende onderwerpen in de bundel Historische Verhalen III

Marjolijn van de Gender opent het boek met een dramatisch verhaal uit 1774 over Martha die in schoorstenen klimt om ze schoon te schrappen. Ze is acht jaar en overleeft het niet. Een ander verhaal speelt zich af in 810 aan het hof van Karel de Grote. Daar maken we de laatste uren van een olifant mee, die de keizer geschonken is door kalief Harun al Rashid. Hij heeft bestaan, de verzorgers van de olifant zijn fictief.  Het verhaal  is geschreven door Wouter van Gorp. De vijftien verhalen schieten door de geschiedenis heen en zijn heerlijk om te lezen. Bv in de trein. Een aanrader. Historische Verhalen 3 is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jos van Raan

Diverse Auteurs – Historische Verhalen 3

  • Titel: Historische Verhalen III
  • Schrijver: Diverse auteurs
  • Soort boek: geschiedenisboek, verhalenbundel
  • Uitgever: Uitgeverij Historische Verhalen
  • Verschenen: februari 2019
  • Omvang: 218 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend) Jos van Raan

Zelf een verhaal schrijven voor de bundel Historische Verhalen

Wie ook een verhaal wil publiceren dat kan. Op de website van de Uitgeverij Historische Verhalen kun je alle informatie vinden.


advertentie

Bijpassende Boeken en Informatie