Ianthe Frances Mosselman – Al die liefde en woede

Ianthe Frances Mosselman Al die liefde en woede recensie en informatie boek over moeder worden. Op 17 februari 2021 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek van Ianthe Frances Mosselman over het moederschap.

Ianthe Frances Mosselman Al die liefde en woede recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Al die liefde en woede, Over moeder worden. Het boek is geschreven door Ianthe Frances Mosselman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over het moederschap van schrijfster Ianthe Frances Mosselman.

Ianthe Frances Mosselman Al die liefde en woede recensie

Al die liefde en woede

Over moeder worden

  • Schrijfster: Ianthe Frances Mosselman (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 februari 2022
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Prijs: € 17,50 – € 22,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over moeder worden van Ianthe Frances Mosselman

Na de geboorte van haar kind vraagt Ianthe Frances Mosselman zich af hoe het komt dat ze naast blijdschap ook woede voelt. Ze ontdekt: de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.

Na de geboorte van haar kind vraagt Ianthe Frances Mosselman zich af hoe het komt dat ze naast blijdschap ook woede voelt. Is haar iets afgenomen? Betekent het krijgen van een kind niet alleen een verrijking maar ook een verlies? Ze verkent met verrassende openheid haar eigen tegenstrijdige gevoelens en emotionele reacties. Hoe het krijgen van een kind haar, haar omgeving en haar positie in de maatschappij heeft veranderd. Hoe ze dacht dat ze heel haar leven steeds zelfstandiger werd, maar sinds de geboorte van haar kind een beklemmend besef van afhankelijkheid ervaart. Hoe de grens tussen individu en collectief vervaagt, hoe dicht dood en leven bij elkaar liggen en dat natuurlijk niet altijd natuurlijk is. En wat het betekent om zo veel van iemand te houden terwijl dat je tegelijkertijd ook zo bang kan maken, want de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.

Ianthe Frances Mosselman studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de UvA en voltooide daarna de onderzoeksmaster Comparatieve Neerlandistiek aan de UvA en de FU in Berlijn. Haar essay Het einde van de brief werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs. Sinds 2013 werkt ze bij De Balie, waar ze programma’s maakt over kunst, literatuur en cultuur. In 2022 verschijnt haar debuut Al die liefde en woede.

Bijpassende boeken en informatie