Ilan Pappe – De Nakba

Ilan Pappe De Nakba recensie en informatie over de inhoud van het boek over de etnische zuivering van Palestina. Op 16 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Omniboek de Nederlandse vertaling van The Ethnic Cleansing of Palestine van de Israëlische historicus en schrijver Ilan Pappe.

Ilan Pappe De Nakba recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De Nakba, De etnische zuivering van Palestina. Het boek is geschreven door Ilan Pappe. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek van de Israëlische historicus en schrijver Ilan Pappe.

Ilan Pappe De Nakba recensie

De Nakba

De etnische zuivering van Palestina

Flaptekst van het boek van Ilan Pappe over de etnische zuivering van Palestina

In 2023 is het 75 jaar geleden dat de staat Israël uitgeroepen werd. In ‘De Nakba’ vertelt Ilan Pappe hoe de Arabisch-Israëlische Oorlog, in het Arabisch de Nakba (ramp) genoemd, leidde tot een van de grootste gedwongen migraties uit de moderne geschiedenis. Circa een miljoen mensen werden uit hun huizen verdreven, Palestijnse dorpen werden verwoest, burgers werden vermoord. Ilan Pappe, een vooraanstaand historicus uit Israël, toont aan hoe de Joden zich in 1948 schuldig maakten aan etnische zuiveringen, en hoe het kon dat de internationale gemeenschap niet ingreep. Het boek werpt nieuw licht op de oorsprong en de ontwikkeling van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Bijpassende boeken en informatie