Ilja Leonard Pfeijffer – Monterosso mon amour

Ilja Leonard Pfeijffer Monterosso mon amour recensie en informatie Boekenweekgeschenk 2022. Op 9 april 2022 verschijnt bij CPNB het gratis Boekenweekgeschenk 2022, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.

Ilja Leonard Pfeijffer Monterosso mon amour recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het Boekenweekgeschenk 2022, Monterosso mon amour. Het boek is geschreven door Marieke Ilja Leonard Pfeijffer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de novelle van de Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer.

Ilja Leonard Pfeijffer Monterosso mon amour Recensie Boekenweekgeschenk 2022

Monterosso mon amour

Boekenweekgeschenk 2022

Flaptekst van het Boekenweekgeschenk van Ilja Leonard Pfeijffer

Wordt ontevredenheid tevredenheid als je je erbij neerlegt?’ Carmen, een kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, weet dat zo net nog niet. Ze besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Niets wat haar daartoe dwingt. Ze is de welgestelde echtgenote van een ex-diplomaat, drinkt zonder wroeging haar middagsherry en is als literatuurliefhebster (‘ze voelt zich oud want ze houdt van lezen’) zeer actief in de plaatselijke openbare bibliotheek. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie aan de Middellandse zee met haar ouders in Monterosso (Cinque Terre), waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar ertoe in haar eentje het vliegtuig naar Italië te nemen voor een korte voorjaarsvakantie. Antonio heette hij. Wie weet komt ze die na al die jaren nog eens tegen. Wat nog niemand weet – behalve de verteller van dit verhaal – is dat ze door onvoorziene omstandigheden veel langer in Monterosso zal moeten blijven dan de bedoeling was. Aan de impasse die dit veroorzaakt, komt een einde wanneer ze op een middag kennismaakt met een jongetje uit het dorp.

Marieke Lucas Rijneveld Het warmtefort Boekenweekessay 2022 RecensieMarieke Lucas Rijneveld (Nederland) – Het warmtefront
Boekenweekessay 2022
Uitgever: CPNB
Verschijnt: 9 april 2022

Bijpassende boeken en informatie