Inge de Bever Moederland

Inge de Bever Moederland recensie waardering en informatie over de inhoud van deze autobiografische roman. Op 15 februari 2019 is bij Uitgeverij Van Oorschot de roman van Inge de Bever – Moederland verschenen.

Inge de Bever Moederland Recensie

Inge de Bever Moederland Recensie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Inge de Bever Moederland recensie en waardering lezen. We besteden ook aandacht aan de recensie en waardering die anderen geven aan dit boek. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de autobiografische roman van Inge de Bever – Moederland lezen.

Inge de Bever – Moederland

Een vrouwenleven in twee culturen

  • Titel: Moederland
  • Schrijfster: Inge de Bever (Nederland)
  • Soort boek: autobiografische roman
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschenen: 15 februari 2019
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: Turkije, vrouwenleven
  • Waardering:

Boek of Ebook Bestellen

Inhoud Inge de Bever Moederland

Een jonge Nederlandse studente trouwt in 1980 met een Turk en komt daardoor in aanraking met een ander land, een andere cultuur, taal en samenleving. Wat betekent dat voor haar leven? Hoe verovert ze een plek binnen haar Turkse schoonfamilie, hoe ervaart ze het reilen en zeilen van alledag in Turkije? Wat valt haar op, wat maakt ze mee, en hoe verandert dat in de loop van bijna vier decennia?

De rode draad in het boek is de relatie tussen de hoofdpersoon en haar Turkse schoonmoeder. Hoewel de persoonlijke en cultuurgebonden verschillen aanvankelijk groot lijken, blijken er gaandeweg toch veel overeenkomsten te zijn tussen deze vrouwenlevens. Vanuit het gedeelde besef dat vrouwen overal te maken krijgen met dezelfde dilemma’s, maken argwaan en behoedzaamheid plaats voor waardering en solidariteit.

In de autobiografische roman Moederland laat Inge de Bever een huwelijk en een leven zien in twee landen en culturen. Een rijk boek vol opmerkelijke, grappige en aangrijpende gebeurtenissen en personages, waarin het vreemde vertrouwd wordt en uiteindelijk heel herkenbaar blijkt te zijn. In een prachtige stijl, vaak humoristisch, soms poëtisch en ontroerend, komen grote levensthema’s bijna terloops voorbij.

Bijpassende Boeken en Informatie