Iris Lam – De bond voor bangeriken

Iris Lam De bond voor bangeriken recensie en informatie over de inhoud van het 10+ jeugdboek. Op 20 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Volt het eerste kinderboek van illustrator Iris Lam.

Iris Lam De bond voor bangeriken recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De bond voor bangeriken. Het boek is geschreven door Iris Lam. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek voor lezers van 10+ jaar, geschreven door Iris Lam.

Recensie van Jolien Dalenberg

In Anna’s borstkas woont een klein mannetje die lawaai kan maken voor 10. Hij schopt, trappelt, trommelt en roept dat het een lieve lust is. Over dingen die gevaarlijk zijn. En in de ogen van dit mannetje, is bijna álles gevaarlijk. Waardoor Anna voor bijna álles bang is. Dit tot ergernis van haar moeder. Die begrijpt er niets van. Zíj is een stoere politie agent. Ze vangt boeven. “Je kunt alles, als je het maar wilt,” zegt ze zo vaak tegen Anna. Alleen, hoe hard Anna ook probeert… Het helpt niet. Ze is en blijft bang. Totdat ze besluit dat het genoeg is. Ze gaat gewoon niet meer bang zijn.

Ze spijbelt van school en komt terecht voor een groot, wit huis. Er staat een meisje aan de andere kant van het hek die vraagt of ze binnen komt. Het mannetje wil al weer gaan trappelen en trommelen, maar Anna luistert niet meer naar hem. Al had ze dat deze keer misschien beter wél kunnen doen….

De bond voor bangeriken is een leuk, fantasievol verhaal over vriendschap, jezelf mogen zijn, dapperheid en vreemde schurken. Het mannetje in Anna’s hart speelt een prominente rol op verschillende bladzijdes: hij roffelt onbeschaamd over de bladzijdes, in steeds groter wordende letters, die inderdaad lijken te schreeuwen en roepen om aandacht. Een ontzettend slimme toevoeging, net als de vele tekeningen die het verhaal visueel goed ondersteunen. Het verhaal is goed te volgen, meeslepend en ontroerend – alhoewel het misschien een klein tikje sentimenteel dreigt te worden.

Iris Lam weet een waar superhelden gevoel te creëren. Er zijn meerdere vormen van helden, waardoor er voor elke lezer wat wils is. Anna’s ontwikkeling gedurende het boek, houdt je als lezer aan het boek gekluisterd. Het is spannend, maar er is voldoende humor om ook weer even te kunnen ontspannen. Echte moed kun je alleen tonen als je ook angst hebt, dat laat De bond voor bangeriken goed zien. Misschien zie je de plottwist al van een afstandje aan komen, maar ach, dat geeft eigenlijk niets. Met dit boek heb je een heerlijk feelgood avontuur in handen, met veel fantasie, humor en spanning! Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).


Iris Lam De bond voor bangeriken recensie

De bond voor bangeriken

  • Auteur: Iris Lam (Nederland)
  • Soort boek: kinderboek 10+ jaar
  • Uitgever: Volt
  • Verschijnt: 20 juni 2023
  • Omvang: 332 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 18,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het eerste boek van Iris Lam

In Anna’s borstkas woont een mannetje. Hij is klein en rood, heeft lange armen, korte benen en een grote mond. Het mannetje is een enorme pestkop. Hij stampt en schreeuwt en schopt en roept dingen waar Anna bang van wordt.

‘Het is niet goed dat je zo bang bent,’ zegt iedereen altijd, dus op een dag besluit Anna om nooit meer naar het mannetje te luisteren. Vanaf nu is ze dapper. De nieuwe, dappere Anna is ook een beetje onvoorzichtig. Ze spijbelt van school en gaat met een vreemd meisje mee naar een verborgen speelparadijs… Is dat wel zo verstandig?

De bond voor bangeriken is een spannend verhaal over heldhaftige bangeriken en bibberende helden. Over de heetste zomer ooit. Over een rijke schurk en twee verstrooide uitvinders. Over een klimaatactivist en een stad vol wolkenkrabbers. Over een geheime club. Over een klein meisje dat de wereld kan redden. Over angst. Maar vooral over dapper zijn.

Bijpassende boeken en informatie