Mireille Geus & Evy Van Guyse – Te klein

Mireille Geus & Evy Van Guyse Te klein recensie en informatie over de inhoud van het prentenboek voor 4+ jaar. Op 20 juni 2023 verschijn bij uitgeverij Lemniscaat het 4+ jaar kinderboek van Mireille Geus en Evy van Guyse.

Mireille Geus & Evy Van Guyse Te klein recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Te goed, het prentenboek voorkinderen van 4+ jaar. Het boek is geschreven door Mireille Geus. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het prentenboek geschreven door Mireille Geus en met illustraties van Evy Van Guyse.

Mireille Geus & Evy Van Guyse Te klein recensie

Te klein

  • Auteur: Mireille Geus (Nederland)
  • Illustraties: Evy Van Guyse
  • Uitgever: Lemniscaat
  • Verschijnt: 32 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het prentenboek van Mireille Geus en Evy Van Guyse

Olifantje krijgt een doos met boeken. Ze zijn allemaal saai, op één boek na. Laat dat nou net het boek zijn waarvan haar moeder vindt dat Olifantje daar te klein voor is! Haar moeder neemt het boek meteen in en legt het in een hoge boom, waar Olifantje niet bij kan.

Wat zou er toch in dat boek staan? Olifantje bedenkt de wildste verhalen…

Of gaat het boek over een m… mui… muis?
Komt die me wakker houden in de nacht?
Ben ik daarvoor nog te klein?
Wat het ook is: ik moet het weten!

Het is een herkenbaar thema voor kinderen: zaken waarvoor hun ouders hen nog te jong vinden, terwijl ze het daar zelf niet mee eens zijn. Laat het maar aan Mireille Geus over om daar een grappig prentenboek van te maken – en aan Evy Van Guyse om dat minstens zo grappig te illustreren! Na Schatkamer sloeg het duo opnieuw de handen ineen. Dat smaakt naar meer

Gouden Griffel­winnaar Mireille Geus (Amsterdam, 27 maart 1964) schrijft haar hele leven al, van dagboe­ken en toneelstukken tot teksten voor Sesamstraat en boeken voor volwas­senen én kinderen, zoals Dans! en Mijn dagen met Niets. Als schrijfcoach helpt ze ook nieuwe schrijvers hun stem te vinden. Haar werk verscheen in tien landen.

Evy Van Guyse was als kind altijd al in de weer met potlood en papier en het is dan ook geen wonder dat ze in die richting doorstudeerde. Ze stu­deerde grafische en illustratieve vorm­geving aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint­-Niklaas.

Bijpassende boeken en informatie