Jaap Goedegebuure Jong in de jaren zestig

Jaap Goedegebuure Jong in de jaren zestig recensie en informatie over de inhoud van het boek over de muziek van Frans Kellendonk. Op 7 april verschijnt bij Uitgeverij Querido dit boek over de muziek van Frans Kellendonk van Jaap Goedegebuure.

Jaap Goedegebuure Jong in de jaren zestig Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Jong in de jaren zestig, de muziek van Frans Kellendonk geschreven door Jaap Goedegebuure. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek geschreven door Jaap Goedegebuure en uitgegeven bij Querido.

Jaap Goedegebuure Jong in de jaren zestig Recensie Boek over de muziek van Frans Kellendonk001Boek-Bestellen

Jong in de jaren zestig

De muziek van Frans Kellendonk

  • Schrijver: Jaap Goedegebuure (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie, portret
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 7 april 2020
  • Omvang: 156 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst boek over de muziek van Frans Kellendonk

Tussen zijn vijftiende en twintigste droomde Frans Kellendonk niet alleen van literaire roem, hij ambieerde ook een carrière als singer-songwriter. In afwachting van een eigen langspeelplaat, waarvoor hij alvast de hoes ontwierp, liet hij zijn vriend Leonard de Vos muziek bij zijn teksten maken.

Kellendonks liedjes, zijn brieven aan Leonard de Vos en zijn bijdragen aan diverse schoolkranten van het Nijmeegse Dominicus College geven een authentiek beeld van het puberbestaan tijdens de jaren zestig. Het was de periode waarin The Beatles en Bob Dylan furore maakten, de Amerikaanse bemoeienis met Vietnam op wereldwijde protesten stuitte en de anti-autoritaire provobeweging de Hollandse spruitjesgeur verdreef.

Jong in de jaren zestig roept de sfeer op van bevlogen getalenteerde jongeren in tijden van grote sociale en culturele veranderingen.

Bijpassende boeken en informatie