Jaap Kooijman – De muziekfabriek

Jaap Kooijman De muziekfabriek boek over TMF recensie en informatie over de inhoud van het muziekboek. Op 1 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Mazirel Pers het boek over TMF van Jaap Kooijman.

Jaap Kooijman De muziekfabriek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De muziekfabriek, TMF en de Nederlandse popcultuur. Het boek is geschreven door Jaap Kooijman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de muziekzender TMF, geschreven door universitair hoofddocent Media Studies en auteur Jaap Kooijman.

Jaap Kooijman De muziekfabriek boek over TMF recensie

De muziekfabriek

TMF en de Nederlandse popcultuur

  • Auteur: Jaap Kooijman (Nederland)
  • Soort boek: muziekboek
  • Uitgever: Mazirel Pers
  • Verschijnt: 1 november 2023
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 20,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over TMF van Jaap Kooijman

De Nederlandse muziektelevisiezender The Music Factory (TMF) ging in 1995 van start en bood een populair alternatief voor het Amerikaanse MTV Europe, om vervolgens in 2001 zelf door MTV te worden opgekocht en in 2011 te worden opgeheven. De muziekfabriek is een geschiedenis van de in de jaren zeventig, tachtig en negentig gevoerde strijd voor een vrijer Nederlands medialandschap, van de verhouding van de Nederlandse popcultuur tot de Amerikaanse én van de uitzonderlijke rol die TMF speelde in de totstandkoming van een inmiddels onontkoombare, typisch Nederlandse pop- en jeugdcultuur.

Jaap Kooijman is universitair hoofddocent Media Studies en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam, vicedirecteur van de Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA) en auteur van Fabricating the Absolute Fake: America in Contemporary Pop Culture (2013).

Bijpassende boeken en informatie