Jan-Auwke Diepenhorst – Rivalen in het beloofde land

Jan-Auwke Diepenhorst Rivalen in het beloofde land recensie en informatie over de inhoud van het boek met een geschiedenis van Joden en Palestijnen. Op 20 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Omniboek het nieuwe boek van de Nederlandse historicus Historicus Jan-Auwke Diepenhorst.

Jan-Auwke Diepenhorst Rivalen in het beloofde land recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Rivalen in het beloofde land, Een geschiedenis van Joden en Palestijnen. Het boek is geschreven door Jan-Auwke Diepenhorst. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe geschiedenisboek over de strijd tussen Joden en Palestijnen, geschreven door Jan-Auwke Diepenhorst.

Jan-Auwke Diepenhorst Rivalen in het beloofde land recensie

Rivalen in het beloofde land

Een geschiedenis van Joden en Palestijnen

  • Auteur: Jan-Auwke Diepenhorst (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 20 april 2023
  • Omvang: 528 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 34,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de strijd tussen Israël en Palestina

Rivalen in het beloofde land van Jan-Auwke Diepenhorst vertelt de geschiedenis van de lange strijd tussen Joden en Palestijnen, die al sinds de oudheid samen het gebied bewoonden dat voor beiden ‘het beloofde land’ werd. Aan de hand van acht biografieën van belangrijke voorvechters voor een eigen staat beschrijft ‘Rivalen in het beloofde land’ chronologisch hun geschiedenis van de oudheid tot nu. Deze voorvechters zijn Flavius Josephus, Theodor Herzl, Chaim Weizmann, Jacob Israël de Haan, Moefti Amin al-Hoesseini, David Ben-Goerion, Golda Meir en Yasser Arafat.

Historicus Jan-Auwke Diepenhorst is gespecialiseerd in de geschiedenis van het Midden-Oosten en de Koude Oorlog.

Bijpassende boeken en informatie