Jan Geurtz – Een lieve klap voor je kop

Jan Geurtz Een lieve klap voor je kop recensie en informatie over de inhoud van het boek over liefde, verlangen en verlies als spirituele oefening. Op 18 januari 2023 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos het nieuwe boek van schrijver Jan Geurtz.

Jan Geurtz Een lieve klap voor je kop recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Een lieve klap voor je kop, Over liefde, verlagen en verlies als spirituele oefening. Het boek is geschreven door Jan Geurtz. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het nieuwe boek van Jan Geurtz.

Jan Geurtz Een lieve klap voor je kop Recensie

Een lieve klap voor je kop

Over liefde, verlangen en verlies als spirituele oefening

  • Schrijver: Jan Geurtz (Nederland)
  • Soort boek: levenskunst boek
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 18 januari 2023
  • Omvang: 264 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Jan Geurtz

Op openhartige en humorvolle wijze deelt Jan Geurtz in zijn nieuwe boek Een lieve klap voor je kop zijn eigen ervaringen, zowel de mooie als de pijnlijke, in korte contemplatieve teksten.

In Een lieve klap voor je kop bespreekt Jan Geurtz heftige geburtenissen zoals die in elk mensenleven voorkomen: fijne – zoals een wederzijdse verliefdheid of de geboorte van een kind – en pijnlijke, zoals het einde van een relatie, een burn-out, een ziekte of de naderende dood. Meestal verstoren deze gebeurtenissen onze innerlijke rust (als we die al hadden) en belemmeren ze onze spirituele ontwikkeling (als we daar al mee bezig waren). Jan Geurtz laat zien dat ingrijpende gebeurtenissen ook benut kunnen worden voor een versnelde groei van spiritueel bewustzijn. Je kunt ze leren herkennen als ‘een lieve klap voor je kop’ die je doet beseffen wie en wat je werkelijk bent, achter je aangeleerde zelfbeeld, je ego. Dit leidt uiteindelijk tot de realisering dat ons lijden in werkelijkheid niet-herkende liefde is die wacht om toegelaten te worden.

Jan Geurtz (1950) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie en heeft daarna gewerkt in de verslavingszorg. Jan Geurtz laat zich vooral inspireren door het boeddhisme. Van zijn hand verschenen meerdere bestsellers, waaronder Verslaafd aan liefde, waarvan meer dan 125.000 exemplaren werden verkocht.

Bijpassende boeken en informatie