Jan Hosten – De Tempeliers in de Lage Landen

Jan Hosten De Tempeliers in de Lage Landen recensie en informatie van het boek over de Tempeliers. Op 20 april verschijnt bij Uitgeverij Horizon het nieuwe geschiedenisboek van Jan Hosten.

Jan Hosten De Tempeliers in de lage landen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek De Tempeliers in de Lage Landen van Jan Hosten. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de het boek over de Vlaamse Tempeliers en hun lotgevallen, geschreven door Jan Hosten.

Jan Hosten De tempeliers in de lage landen Recensie

De Tempeliers in de Lage Landen

  • Schrijver: Jan Hosten (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Horizon
  • Verschijnt: 20 april 2020
  • Omvang: 528 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek over de tempeliers

Titanenwerk over de belangrijke rol van de tempeliers in onze contreien. De tempelorde werd in 1120 opgericht om de pelgrims in het Heilige Land te beschermen. De tempelridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers. In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk.

Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang van de Lage Landen als logistieke en financiële draaischijf van de tempelorde. Jan Hosten vertelt over de Vlaamse roots van de tempeliers, hun activiteiten en commanderijen in de Lage Landen en de restanten van dat patrimonium.

Bijpassende boeken en informatie