Jan Westerhof We waren er bij Boek over de Radio

Jan Westerhof We waren er bij boek over de radio recensie waardering en informatie over de inhoud. Op 6 november 2018 is het boek over de geschiedenis van de radio in Nederland van Jan Westerhof We waren er bij verschenen bij Uitgeverij WBOOKS.

Jan Westerhof We waren erbij Boek over de radio Recensie

Jan Westerhof We waren er bij Boek over de radio Recensie

Zodra het boek gelezen door de redactie is kun je op deze pagina de Jan Westerhof We waren erbij Boek over de radio recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn hier nu al gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina uitgebreide informatie over het boek dat de geschiedenis van de Nederlandse radio vertelt, lezen.

Jan Westerhof – We waren er bij

De eeuw van de radio

  • Titel: We waten er bij
  • Schrijver: Jan Westerhof (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, radiogeschiedenis
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschenen: 6 november 2018
  • Omvang: 192 pagina’s (rijk geillustreerd)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Tags: radio
  • Waardering:

Inhoud Jan Westerhof We waren er bij

We waren er bij is een beeldboek van de eeuw van de radio. In dit aansprekende boek wordt de geschiedenis van het medium radio in Nederland verteld en vooral getoond. Met foto’s en grafische afbeeldingen die de tijdlijn vormen van de Nederlandse radiogeschiedenis. Met verhalen van gezichtsbepalende radiomakers.

In november 1919 is vanuit Den Haag de eerste radio-uitzending in Nederland, verzorgd door Hans Henricus Schotanus à Steringa Idzerda. Aan de vooravond van jubileumjaar 2019 verschijnt We waren er bij. Het laat de opkomst zien van de radio in een verzuilde maatschappij, de hoogtijdagen van de radio als praatpaal voor de autoriteiten en als eerste massamedium voor amusement in de jaren 40 en 50, radio als platform voor de jeugdcultuur in de jaren 60 en 70, radio in een nieuwe rol naast de dominante televisie, en als interactief medium. Het toont de ingrijpende invloed van de digitalisering in de jaren 90 die alles in de massacommunicatie revolutionair veranderde.

Luister hier het interview met Jan Westerhof terug
Radio 1 – De Perstribune, 4 november 2018

Bijpassende Boeken en Informatie