Janneke Holwarda – Nachtman

Janneke Holwarda Nachtman recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 25 mei 2022 verschijnt bij uitgeverij Wereldbibliotheek de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Janneke Holwarda.

Janneke Holwarda Nachtman recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Nachtman. Het boek is geschreven door Janneke Holwarda. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Janneke Holwarda.

Janneke Holwarda Nachtman Recensie

Nachtman

  • Schrijfster: Janneke Holwarda (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Wereldbibliotheek
  • Verschijnt: 25 mei 2022
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 20,00 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de nieuwe roman van Janneke Holwarda

Een oude man moet in het reine komen met wat hij in zijn leven verkeerd heeft gedaan.

Een jazztrompetist wacht op de dood. Hij kan nauwelijks meer lopen, kauwen, heeft hulp nodig bij bijna alles. Maar hij kan nog niet sterven, want er moet nog zo veel gedaan, zo veel meer hersteld worden. En er moet een antwoord komen op de grote vraag: was het de moeite waard, is hij goed genoeg geweest?

En het ergste: hij kan geen muziek meer maken. Wat hem rest zijn herinneringen aan de jazzclubs waar bij speelde, aan de schepen waarop hij de wereldzeeën bevoer, aan zijn jeugd in Arnhem tijdens de oorlog die alles ontregelde, aan de vrouwen in zijn leven, en aan zijn zoons. En wat moet hij met zijn verzorgster Agatha, die God weet waarvandaan komt en die met haar zware stem op alles een antwoord heeft? Weet zij meer dan hij?

Janneke Holwarda baseert zich in deze vertelling op het leven van jazztrompettist Willem Reinen (1930) die steeds meer van zijn vitaliteit moet inleveren maar die in het gevecht met de dood vooralsnog aan de winnende hand blijft.

Janneke Holwarda (1953) schrijft proza en toneel. Ze geeft les aan de schrijversvakschool in Groningen en heeft een coachingspraktijk. Eerder verschenen van haar Kiendops oorlog (2021), Het behouden kind (2017); Zo zijn wij niet (2015), Maan op de heenweg (2013) en Zeesteen (2011).

Janneke Holwarda Kiendops oorlog RecensieJanneke Holwarda (Nederland) – Kiendops oorlog
coming-of-age roman
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Subliem, rauw en glashelder verslag van het laatste oorlogsjaar door de ogen van een machteloze en eenzame puber…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie