Jeroen Olyslaegers – Willem en mijn wellust

Jeroen Olyslaegers Willem en mijn wellust recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Vlaamse roman. Op 25 augustus 2022 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij de nieuwe roman van de Belgische schrijver Jeroen Olyslaegers.

Jeroen Olyslaegers Willem en mijn wellust recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Willem en mijn wellust. Het boek is geschreven door Jeroen Olyslaegers. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze nieuwe roman van de Belgische schrijver Jeroen Olyslaegers.

Jeroen Olyslaegers Willem en mijn wellust Recensie

Willem en mijn wellust

  • Schrijver: Jeroen Olyslaegers (België)
  • Soort boek: Vlaamse roman
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 25 augustus 2022
  • Omvang: 112 pagina’s
  • Prijs: € 15 – € 20
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Jeroen Olyslaegers

Een spectaculaire novelle die zwierig de brug slaat tussen de zestiende en de negentiende eeuw.

Hippolyte van Damme ontvreemdt in het jaar 1885 oude brieven van een boekenantiquaar. Het blijken smeekbrieven te zijn van Willem Silvius, een gevangene en voormalig drukker ten tijde van de Beeldenstorm, en ze zijn gericht aan zijn echtgenote. Als feuilletonschrijver, steeds op zoek naar sensationeel leesvoer, meent Hippolyte goud in handen te hebben.

Maar dat goud blijkt uiteindelijk slijk, en de gevolgen van zijn kleine misdaad besmeuren al snel de rest van zijn leven. De bekentenis van de diefstal aan zijn minnares Amandine en zijn zwijgen erover tegen zijn vrouw Catharina splijten zijn leven in tweeën.

In Willem en mijn wellust sleurt Olyslaegers de lezer mee in dit tragikomische leven, getekend door boekengekte, diefstal en wellust, en vertelt ons tegelijk iets over wat mannen menen te weten over vrouwen.

Bijpassende boeken en informatie