Jeroen van Bergeijk – Binnen bij Bol.com

Jeroen van Bergeijk Binnen bij Bol.com recensie en informatie over de inhoud van deze journalistieke undercover reportage. op 2 juli 2019 verschijnt bij Uitgeverij Querido het boek Binnen bij Bol.com, Undercover bij de winkel van ons allemaal.

Jeroen van Bergeijk Binnen bij Bol.com Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het het boek Binnen bij Bol.com van journalist Jeroen van Bergeijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de undercover reportage bij het distributiecentrum van Bol.com, lezen.

Jeroen van Bergeijk Binnen bij Bol.com

Binnen bij Bol.com

Undercover bij de winkel van ons allemaal

  • Schrijver: Jeroen van Bergeijk (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke reportage
  • Uitgever: Querido Fosfor
  • Verschijnt: 2 juli 2019
  • Omvang: 132 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van het boek Binnen bij Bol.com

‘Welkom in het Waalwijkse distributiecentrum van ’s lands grootste webwinkel: bol.com. Hier werk ik. Ik doe dat omdat ik wil weten wat er gebeurt als je om vijf minuten voor middernacht besluit dat je de volgende dag een stofzuiger of gourmetstel nodig hebt. Wie zijn die mensen die ervoor zorgen dat jij je pakketje thuis krijgt? Wat zijn de consequenties van onze collectieve verslaving aan online shoppen?’

In Binnen bij bol.com schrijft Jeroen van Bergeijk over zijn undercoverwerkzaamheden in het distributiecentrum van bol.com en zijn verblijf op vakantiepark De Droomgaard, waar veel van de (vooral Oost-Europese) werknemers van het distributiecentrum wonen. Hij schetst niet alleen het bestaan van arbeidsmigranten in Nederland, maar werpt ook licht op de uitwassen van de consumptiemaatschappij: onze vraag naar allerhande spullen, die we zo snel mogelijk thuisbezorgd willen krijgen én (al dan niet gebruikt) kunnen retourneren, houdt de miserabele leef- en arbeidsomstandigheden in stand.

Bijpassende Boeken en Informatie

Emiel Woutersen Uitgebuit RecensieEmiel Woutersen (Nederland) – Uitgebuit
Het verhaal van de Nederlandse werkvloer
Uitgever: Atlas Contact
Verschijnt: september 2019
Boek over de uitwassen en uitbuiting op de Nederlandse arbeidsmarkt van onderzoeksjournalist Emiel Woutersen…lees verder >