John Fante – Het volle leven

John Fante Het volle leven recensie en informatie over de inhoud van de Amerikaanse roman uit 1952. Op 14 juni 2023 verschijnt bij Uitgeverij Oevers de Nederlandse vertaling van de roman Full of Life van de Amerikaanse schrijver John Fante. Dit is de enige roman van Fante die nog niet in het Nederlands was vertaald.

John Fante Het volle leven recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Het volle leven. Het boek is geschreven door John Fante. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nog niet eerder in het Nederlands vertaalde roman uit 1952 van de Amerikaanse auteur John Fante.

John Fante Het volle leven Roman uit 1952

Het volle leven

  • Auteur: John Fante (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: Full of Life (1952)
  • Nederlandse vertaling: Dirk-Jan Arensman
  • Uitgever: Uitgeverij Oevers
  • Verschijnt: 14 juni 2023
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van John Fante uit 1952

De verteller in Het volle leven is een Italiaans-Amerikaanse schrijver die in Los Angeles woont met zijn zwangere vrouw Joyce. Terwijl de roman het verloop van Joyce’s zwangerschap volgt, moet John zien om te gaan met haar wisselende emotionele stemmingen, haar groeiende interesse in het rooms-katholicisme (waarvan John zelf is afgevallen) en de termietenplaag in  hun nieuwe huis. Dit alles wordt verder bemoeilijkt door Johns problematische relatie met zijn vader, Nick, een gepensioneerde metselaar, die ze hebben gevraagd om hen te helpen met de termietenplaag. Nick trekt tijdelijk bij zijn zoon en schoondochter in en is niet echt verlegen om zijn uitgesproken mening over het gezinsleven en zijn toekomstige kleinkind te delen.

Het volle leven is een rijke mix van komedie en drama, een zeer ontroerend en ontwapenend verhaal over familiebanden, over John Fante en zijn vrouw die zich voorbereiden op hun eerste baby. Een verhaal over hoe een man en een vrouw elkaar kunnen liefhebben, maar ook kunnen haten. En, uiteindelijk, elkaar weer vinden.

Met een voorwoord van Jaap Scholten: ‘John Fante is de grootmeester van het verlangen.’

John Fante (Boulder, Colorado 8 april 1909 – Los Angeles, 8 mei 1983) was een Italiaans-Amerikaanse schrijver en een tijdgenoot van o.a. William Faulkner en F. Scott Fitzgerald. Hij schreef korte verhalen, romans en filmscenario’s.

In 1929 stopte hij met studeren en verhuisde naar Zuid-Californië om zich op zijn schrijven te concentreren. Hij woonde en werkte in Wilmington, Long Beach, en in de wijk Bunker Hill in het centrum van Los Angeles, Californië.

Hij staat bekend als een van de eerste schrijvers die de moeilijke tijden beschrijft waarmee veel schrijvers in L.A. te maken hebben. Zijn werk en stijl hebben soortgelijke auteurs als Charles Bukowski en Jack Kerouac beïnvloed.

Bijpassende boeken en informatie