John Steinbeck – Tortilla Flat

John Steinbeck Tortilla Flat recensie en informatie over de inhoud van de Amerikaanse roman uit 1935. Op 5 november 2021 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot de Nederlandse vertaling van de beroemde roman van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck.

John Steinbeck Tortilla Flat recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Tortilla Flat. Het boek is geschreven door John Steinbeck. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman uit 1935 van de Amerikaanse schrijver John Steinbeck.

John Steinbeck Tortilla Flat Recensie Roman uit 1935

Tortilla Flat

  • Schrijver: John Steinbeck (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: Tortilla Flat (1935)
  • Nederlandse vertaling: Peter Bergsma
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 5 november 2021
  • Omvang: 216 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de roman Tortilla Flat

Tortilla Flat (1935) is de roman waarmee John Steinbeck definitief doorbrak bij het Amerikaanse publiek en daarbuiten. Het boek verhaalt over een groep paisanos (‘een mix van Spaans, Indiaans, Mexicaans en verschillend Kaukasisch bloed’) in Monterey, Californië, een stad in de regio waar John Steinbeck zelf geboren en getogen is en die in zijn meeste boeken een grote rol speelt.

De beste samenvatting van het verhaal wordt door de auteur zelf gegeven in zijn voorwoord: ‘Dit is het verhaal van Danny en van Danny’s vrienden en van Danny’s huis. Het vertelt hoe deze drie één werden, zodat als je in de wijk Tortilla Flat over Danny’s huis spreekt je geen houten bouwsel met afbladderende witkalk bedoelt, overwoekerd door een stokoude ongesnoeide fuchsia. Nee, wanneer je over Danny’s huis spreekt wordt ervan uitgegaan dat je een eenheid bedoelt waarvan de delen mannen zijn, een eenheid waaruit beminnelijkheid en vreugde voortkwamen, filantropie en, uiteindelijk, een mystiek verdriet. Want Danny’s huis had wel wat van de Ronde Tafel, en Danny’s vrienden hadden wel wat van de ridders daarvan.’

Danny’s vriendengroep is recentelijk afgezwaaid uit het Amerikaanse leger na te hebben deelgenomen aan de Eerste Wereldoorlog. Zij wijzen de beschaving af en genieten van wijn en het leven tijdens de Grote Depressie.

Bijpassende boeken en informatie