John Verbeek – Kazematten op de Afsluitdijk

John Verbeek Kazematten op de Afsluitdijk recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de Afsluitdijk in de Tweede Wereldoorlog. Op 1 mei 2020 verschijnt bij Uitgeverij Noordboek dit boek van drs. John Verbeek.

John Verbeek Kazematten op de Afsluitdijk Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Kazematten op de Afsluitdijk. Het boek is geschreven door John Verbeek. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van John Verbeek.

John Verbeek Kazematten op de Afsluitdijk Recensie

Kazematten op de Afsluitdijk

  • Schrijver: John Verbeek (Nederland)
  • Soort boek: oorlogsgeschiedenis, Tweede Wereldoorlog
  • Uitgever: Noordboek
  • Verschijnt: 1 mei 2020
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek over de Afsluitdijk tijdens de Tweede Wereldoorlog

De geschiedenis van de kazemattenstelling bij Den Oever en op het Kornwerderzand, de Wonsstelling, Breezand en de Duitse en naoorlogse verdedigingswerken.

In mei 1940 was het voor de Nederlanders een grote schok dat de Duitse buren ons land binnenvielen en dat onze krijgsmacht zo snel moest capituleren. Dat onze krijgsmacht ook successen boekte, is minder bekend. Dit boek gaat over een van die successen, namelijk de verdediging van de Afsluitdijk. Een gelukkige combinatie van degelijke verdedigingswerken (de kazematten), een gemotiveerde eenheid met vertrouwen in de commandant en goed leiderschap hield bij de Afsluitdijk de Duitse aanval tegen.

John Verbeek heeft de verdedigingswerken die als gevolg van het afsluiten van de Zuiderzee werden gebouwd uitgebreid onderzocht. In dit boek geeft hij inzicht in de voor die tijd moderne bouwwerken en bewapening die de vuurproef glansrijk bleken te doorstaan. Daarnaast geeft hij een gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen van de meidagen van 1940 op en rond de Afsluitdijk.

Bijpassende boeken en informatie