Joost de Vries – Rustig aan, tijger

Joost de Vries Rustig aan, tijger recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Nederlandse roman. Op 2 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Das Mag de nieuwe roman van Joost de Vries.

Joost de Vries Rustig aan tijger Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Rustig aan, tijger, de nieuwe roman van Joost de Vries. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van Joost de Vries.

Joost de Vries Rustig aan tijger Recensie

Rustig aan, tijger

  • Schrijver: Joost de Vries (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Das Mag
  • Verschijnt: 2 april 2020
  • Omvang:
  • Uitgave: Paperback Ebook

Joost de Vries te gast bij VPRO tv-programma Mondo

Op zaterdag 25 april 2020 is Joost de Vries te gast in het tv-programma Mondo om over zijn nieuwe boek te vertellen.

Flaptekst van de nieuwe roman van Joost de Vries

Dat is wat ik me herinner: die o-mond die een grijns werd. Terwijl het gebeurde was het voor Marnix al een grap. Terwijl het zich in realtime afspeelde, ervoer hij het al als de anekdote die hij er straks van kon maken. Als je dat kunt volhouden in het leven, dacht ik, dan ben je onkwetsbaar.

De hoofdpersonen van ‘Rustig aan, tijger’ rijzen op en vliegen de wereld in. Ze wagen zich aan hypotheken, huwelijken en onhandige affaires, ze richten reclamebureaus op, zetten hun eigen memoires in scène, gaan in therapie en ontdekken dat ze per ongeluk in dienst zijn van totalitaire sjeiks. Kortom, dingen die ons allemaal kunnen overkomen.

Aan de hand van wie ze liefhebben en de manier waarop ze afscheid nemen, wat ze creëren en wat ze kapotslaan, proberen ze onmogelijke vragen te beantwoorden: Wat ben ik waard? Welke rol speel ik? En als niet alles om mij draait, om wie dan wel?

Met evenveel empathie als sardonisch genoegen worden in ‘Rustig aan, tijger’ de kwetsbare zielen ontrafeld van de mensen die vinden dat de wereld van hen is — of op zijn minst zou moeten zijn.

Bijpassende boeken en informatie