Judith Maassen – Niet van hier

Judith Maassen Niet van hier recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 29 november 2022 verschijnt bij uitgeverij Querido de nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Judith Maassen.

Judith Maassen Niet van hier recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Niet van hier. Het boek is geschreven door Judith Maassen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe roman van de Nederlandse schrijfster Judith Maassen.

Judith Maassen Niet van hier Recensie

Niet van hier

  • Schrijfster: Judith Maassen (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 29 november 2022
  • Omvang: 188 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Judith Maassen

Aan de rand van het dorp Z wordt het levenloze lichaam van Nannie, een dansmarieke, gevonden. In dezelfde week verhuist een stads gezin naar het nieuwbouwproject in het dorp. Rifka Marsman, de dertienjarige dochter van het importgezin, moet haar plek zien te vinden binnen een gemeenschap die in shock verkeert. In de korte tijd tussen carnaval en kermis trekt Nannies geest haar naar een volwassener gebied, waar ze zonder die lokroep nooit zou zijn gekomen. Niet van hier is een helder geschreven psychologische roman. Vernuftig verteld vanuit de perspectieven van Rifka, de einzelgänger Heleen en een naamloze dakdekker, die het geheel van bovenaf beschouwt.

Judith Maassen (Oegstgeest, 1963) studeerde rechten en literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen, en is sinds 2004 de impresario van haar broer Theo Maassen. Ook werkt ze als tekstschrijver voor de CPNB. Eerder schreef ze recensies voor Marie Claire en Elegance, en stelde ze de verhalenbundel Echte vrouwen kiezen anders samen.

Bijpassende boeken en informatie