Kate Elizabeth Russell – Mijn donkere Vanessa

Kate Elizabeth Russell Mijn donkere Vanessa recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Amerikaanse MeToo roman. In april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus de roman van de Amerikaanse schrijfster Kate Elizabeth Russell.

Kate Elizabeth Russell Mijn donkere Vanessa Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Mijn donkere Vanessa, de roman geschreven door Kate Elizabeth Russell. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Amerikaanse schrijfster Kate Elizabeth Russell.

Kate Elizabeth Russell Mijn donkere Vanessa Recensie001Boek-Bestellen

Mijn donkere Vanessa

  • Schrijfster: Kate Elizabeth Russell (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman, psychologische roman
  • Origineel: My Dark Vanessa (januari 2020)
  • Nederlandse vertaling: Gerda Baardman, Monique ter Berg
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: april 2020
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de roman van Kate Elizabeth Russell

De slimme, ambitieuze, naar het volwassen leven verlangende Vanessa Wye is vijftien als ze voor het eerst seks heeft met Jacob Strane, haar charmante, geraffineerde 42-jarige leraar Engels. De allesverterende affaire die volgt isoleert haar van haar omgeving en zal haar nooit meer volledig loslaten.

Zeventien jaar later wordt Strane in de piek van MeToo door een andere voormalige leerlinge beschuldigd van seksueel misbruik. Vanessa is diep geschokt door het nieuws, want haar relatie met Strane, dat was toch ware liefde? Houdt ze vast aan het geloof in haar tienerherinneringen of herdefinieert zij het grote liefdesverhaal haar leven en seksuele ontwaken?

Op superieure wijze onderzoekt Kate Elizabeth Russell de psychologische dynamiek van een van de moeilijkste kwesties van onze tijd. Zowel genuanceerd als als ongemakkelijk, gedurfd, krachtig en even verontrustend – Mijn donkere Vanessa gaat door merg en been.

Bijpassende Boeken en Informatie