Kees Nieuwenhuijsen – Moord ende doodslag

Kees Nieuwenhuijsen Moord ende doodslag boek over geruchtmakende zaken en geschiedvervalsing in de Middeleeuwen. Op 16 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Omniboek het nieuwe boek van de Nederlandse historicus Kees Nieuwenhuijsen. Hier lees je informatie over de uitgave en de inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Moord ende doodslag, geschreven door Kees Nieuwenhuijsen.

Kees Nieuwenhuijsen Moord ende doodslag

Kees Nieuwenhuijsen is geboren in 1954. Hij studeerde aan de universiteiten van Utrecht en Rotterdam. Inmiddels heeft hij als amateurhistoricus een aantal geschiedenisboeken gepubliceerd. Bovendien is hij een actief re-enactor van historische gebeurtenissen.

In 2022 verscheen van Kees Nieuwenhuijsen het boek Robrecht de Fries over de graaf van Vlaanderen en held van Holland. Een jaar later in 2023 verschenen er twee boeken van zijn had. Allereerst Holland in het jaar 1000, Middeleeuwse geschiedenis van de Lage Landen en het boek Moord ende doodslag waarover je hier alle informatie kunt lezen.

Kees Nieuwenhuijsen Moord ende doodslag

Moord ende doodslag

Geruchtmakende zaken en geschiedvervalsing in de Middeleeuwen

  • Auteur: Kees Nieuwenhuijsen (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 16 november 2023
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek over de Middeleeuwen van Kees Nieuwenhuijsen

‘Moord ende doodslag’ van Kees Nieuwenhuijsen gaat over geruchtmakende zaken in de Middeleeuwen, en de geschiedvervalsing die daarop soms volgde. De middeleeuwse kronieken staan vol met fantastische beschrijvingen over hoe koningen, bisschoppen en graven aan hun eind kwamen. Veelal stierven ze een gewelddadige dood door toedoen van iemand anders. Maar wat is feit en wat is fictie?

In zijn nieuwe boek reconstrueert auteur Kees Nieuwenhuijsen bijna veertig zaken uit de middeleeuwse geschiedenis van Nederland. Hij gaat terug naar de originele geschriften, en vergelijkt deze met latere verslaggeving, historische feiten en andere bronnen. Hij beoordeelt of er sprake is van geschiedvervalsing, en of die vervalsing bewust is gefabriceerd om politieke of religieuze redenen of is ontstaan doordat kroniekschrijvers hun fantasie de vrije loop lieten. Ook belicht hij hoe de begrippen ‘moord’ en ‘doodslag’ in de Middeleeuwen een andere lading hadden dan nu.

Bijpassende boeken