Johnny Laporte – Zwijgen zweeg gezwegen

Johnny Laporte Zwijgen zweeg gezwegen. Op 20 november 2023 verschijnt bij uitgeverij In de Knipscheer de Indische misdaadroman van Johnny Laporte. Hier is uitgebreide informatie te lezen over het boek en de inhoud. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Zwijgen zweeg gezwegen, het boek van Johnny Laporte.

Johnny Laporte Zwijgen zweeg gezwegen

Johnny Laporte is in 1952 geboren in Medan in Indonesië. Zes jaar na zijn geboorte, in 1958, emigreerde zijn familie naar Nederland om te gaan wonen in Haarlem.  Johnny en zijn broer Guus werden al op jonge leeftijd goede bluesgitaristen. Uiteindelijk speelden ze in de bekende Oscar Benton Blues Band en in Barrelhouse. Met Barrelhouse won hij twee Edisons en in 2012 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

Zwijgen zweeg gezwegen is het debuut van Johnny Laporte als schrijver. Tegelijkertijd met de roman zal een CD worden uitgebracht met als titel That’s Me, die onder andere teksten bevat die ontleend zijn aan de roman.

Johnny Laporte Zwijgen zweeg gezwegen

Zwijgen zweeg gezwegen

  • Auteur: Johnny Laporte (Nederland)
  • Soort boek: Indische roman, misdaadroman
  • Uitgever: In de Knipscheer
  • Verschijnt: 20 november 2023
  • Omvang: 496 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 24,50
  • Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris

Flaptekst van de roman van Johnny Laporte

Zwijgen zweeg gezwegen is een verhaal in drie episodes, dat begint als een realistische familiegeschiedenis, over generaties Indisch-zijn, de ‘repatriëring’ en gaat over Indische Nederlanders die met trauma het voormalige Nederlands-Indië ontvlucht zijn en aan de poort staan van een nieuw ongewis leven. Liefdesgeschiedenissen, verboden liefde, jaloezie, vreemdgaan, een buitenechtelijk kind, weemoed, verdriet en vriendschap komen langs.

Gaandeweg doet suspense zijn intrede en ontwikkelt de roman zich tot een ‘krimi’, een welhaast episch misdaadverhaal, met tal van thrillerelementen. De diverse verhaallijnen kronkelen als slangen door elkaar en de spanning neemt alleen maar toe bij de passages waar goena-goena en de stille kracht hun rol in het verhaal opeisen. Muziek en de Indische keuken komen, hoe kan het ook anders, veelvuldig aan bod in deze met humor geschreven deels autobiografische roman.

Zwijgen zweeg gezwegen is misdaadroman én heldenverhaal in één. Voor deze debuutroman putte Johnny Laporte royaal uit zijn eigen familiegeschiedenis en zijn waargebeurde belevenissen.

Bijpassende boeken en informatie