Kees Torn – Mooie Boel

Kees Torn Mooie Boel recensie en informatie boek met de definitieve selectie uit zijn teksten. Op 26 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar boek met de de liedteksten en puntdichten uit de theatershows van cabaretier en tekstschrijver Kees Torn.

Kees Torn Mooie Boel recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Mooie boel, De definitieve selectie uit zijn teksten. Het boek is geschreven door Kees Torn. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met teksten van de Nederlandse cabaretier Kees Torn.

Kees Torn Mooie Boel recensie

Mooie boel

De definitieve selectie uit zijn teksten

  • Auteur: Kees Torn (Nederland)
  • Samensteller: Jaap Bakker
  • Soort boek: cabaret- en liedteksten
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 26 september 2023
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met teksten van Cabaretier Kees Torn

Toch nog! Cabaretminnend Nederland heeft lang moeten wachten op de boekstaving van de liedteksten en puntdichten uit de theatershows van de virtuoze verzensmid Kees Torn. Het materiaal van de eerste vier programma’s werd ondergebracht in Inkijkexemplaar (2001) maar het vervolg bleef door allerlei oorzaken uit. Gelukkig is er nu deze bundel, die alle negen shows omvat.

Torns teksten kenmerken zich door een perfecte vormbeheersing, inventief rijm en verbluffend taalspel in de beste Opperlandse traditie. De liedjes zitten vol bizarre invallen en zelfspot – niet in de laatste plaats vanwege zijn verslaving aan whisky en sigaren. Maar tussen het verbale vuurwerk zitten ook verrassend gevoelige en ontroerende nummers.

Kees Torn (Oostburg, Zeeland, 1967) is tekstschrijver en cabaretier. Hij speelde tussen 1995 en 2012 negen soloprogramma’s en won diverse prijzen, waaronder in 1998 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Streepjescode en in 2007 de Poelifinario voor zijn programma Dood en verderf.

Jacques Klöters Aaah! Dèle Boek over Adèle BloemendaalJacques Klöters (Nederland) – Aaah! Dèle
Herinneringen van haar cabaretpooier

boek over Adèle Bloemendaal
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijnt: 28 november 2023

Bijpassende boeken en informatie