Kelly Barnhill Het meisje dat de maan dronk Recensie

Kelly Barnhill Het meisje dat de maan dronk Recensie Waardering en Informatie. In juli 2018 verscheen bij Uitgeverij Leopold dit magisch spannende boek van Kelly Barnhill – Het meisje dat de maan dronk.

Kelly Barnhill Het meisje dat de maan dronk Recensie

Kelly Barnhill Het meisje dat de maan dronk Recensie

Het meisje dat de maan dronk is het eerste boek dat ik heb gelezen van Kelly Barnhill. Als ik een schrijver niet ken, ga ik altijd even zoeken. Kelly blijkt al vele magische boeken op haar naam te hebben staan. Even neuzen op haar website leert dat ze ook nog humor heeft. Terwijl zij werkzaam was als lerares, heeft ze het voor elkaar gekregen dat een hele klas haar een jaar lang als “Princess Barnhill” aan sprak. Wat ze als één van de beste dingen ooit beschrijft. Origineel is ze dus wel, en dat lees je ook in haar boek terug.

Geheimen van magie

Een dorpje wordt al jarenlang geteisterd door een heks. Om haar gunstig te stemmen, laten ze eens per jaar op dwang van het Protectoraat een baby achter in het bos. De heks verzorgt de baby’s echter liefdevol en brengt ze onder bij een familie aan de andere kant. Ze voedt de kinderen met Sterrenlicht, waardoor het allemaal lieve, goede, ruimhartige en gelukkige kinderen worden. Eén baby echter, voedt ze per ongeluk met maanlicht. En in maanlicht zit zo ongelofelijk veel magie, dat het niet veilig is het kindje onder te brengen bij een gewoon gezin. Heks Xan besluit het meisje zelf op te voeden. Maar dit heeft grote gevolgen. Het rakelt geheimen op die Xan diep in zichzelf heeft weg gestopt. Iets dat de dorpelingen in gevaar brengt.

Je blijft aan dit originele, magische, mysterieuze boek gekluisterd

Kelly Barnhill is een interessante schrijfster. Ze weet in Het meisje dat de maan dronk de spanningsboog steeds een beetje op te voeren. Het verhaal druipt van de geheimzinnigheid. Steeds voert ze de lezer een brokje informatie. Hiermee blijf je aan het boek gekluisterd. Bijna ademloos heb ik het boek gelezen, volledig meegezogen door de mysterieuze wereld die Barnhill heeft gecreëerd. Een boek wat je liever niet weg wil leggen. Een boek met schitterende personages die je onmiddellijk in je hart sluit. Waarbij je je constant af vraagt wat de volgende wending zal zijn. Alsof je vol verwachting in een prachtig, gevarieerd gebied loopt en elke keer verrast wordt door het waanzinnige uitzicht als je de bocht om gaat. Kelly Barnhill – Het meisje dat de maan dronk is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Kelly Barnhill – Het meisje dat de maan dronk

  • Titel: Het meisje dat de maan dronk
  • Schrijfster: Kelly Barnhill (Verenigde Staten)
  • Soort boek: avonturenboek, fantasyboek
  • Leeftijd: 10+ jaar
  • Origineel: Girl Who Drank the Moon (2016)
  • Uitgever: Leopold
  • Verschenen: juli 2018
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie