Tony Mitton De zoon van de pottenbakker Recensie

Tony Mitton De zoon van de pottenbakker Recensie Waardering en Informatie. In juli 2018 is bij Uitgeverij Callenbach het prachtige jeugdboek van Tony Mitton De zoon van de pottenbakker verschenen. Op deze pagina kun je de Tony Mitton De zoon van de pottenbakker recensie waardering en informatie over het boek lezen.

Tony Mitton De zoon van de pottenbakker Recensie

Tony Mitton De zoon van de pottenbakker Recensie

De zoon van de pottenbakker is een avonturenroman van de hand van Tony Mitton. De schrijver is mede bekend door zijn gedichten voor zowel volwassenen als kinderen. In deze bespreking dus een verhaal. En wat voor verhaal!

Een bijzondere reis over de kunst van het vechten

De nog jonge Ryo groeit op in een Aziatisch, Middeleeuws dorpje als oudste zoon van de pottenbakker. Zijn vader is een ware kunstenaar en hoopt dat Ryo hem op zal volgen. Ryo echter, is gegrepen door een vreemdeling die in zijn eentje drie vervaarlijke rovers weet te verjagen. Hij lijkt eerder te dansen dan te vechten. Maar Ryo is vooral getroffen door de kalmte en zelfverzekerdheid van de vreemdeling. Dat wil hij ook! Uiteindelijk reist hij in zijn eentje op dertienjarige leeftijd naar de Koude Berg, op zoek naar De Kluizenaar. Ryo zal een lange periode van huis zijn, waarin hij leert dat vechten heel andere vaardigheden vraagt dan hij in eerste instantie vermoed.

Een wijs, bedachtzaam en intrigerend boek over het vinden van je levensweg

Tony Mitton is dus naast verhalenverteller, ook dichter. En dat merk je aan zijn schrijfstijl. De woorden vloeien ritmisch en gemakkelijk uit zijn pen. Het verhaal vertelt zichzelf min of meer. Passend bij de inhoud, gebruikt Mitton geen overbodige woorden. Het is een wijs, bedachtzaam boek, zonder saai te worden. Integendeel! Ik houd enorm van boeken die gaan over levenskunst en levenswijsheid. En dat is precies waar de Zoon van de pottenbakker over gaat. Je denkt dat er niets gebeurt, maar er blijkt van alles te spelen. Onzekerheid, moed, wilskracht, het vinden van je ware pad. Ik heb genoten van Tony Mittons boek. Als je, net als ik, houd van boeken die gaan over de wijsheid van het leven, als je houdt van de vechtkunst (martial arts), dan denk ik dat je ook houdt van De zoon van de pottenbakker. Tony Mitton – De zoon van de pottenbakker is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Tony Mitton – De zoon van de pottenbakker

 • Titel: De zoon van de pottenbakker
 • Schrijver: Tony Mitton (Engeland)
 • Soort boek: avonturenboek, jeugdroman
 • Leeftijd: 13+ jaar
 • Origineel: Potter’s Boy (2017)
 • Nederlandse vertaling: Marije Kok
 • Uitgever: Callenbach
 • Verschenen: juli 2018
 • Omvang: 286 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Waardering★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie