Kendare Blake Koninginnen Recensie Three Dark Crowns 1

Kendare Blake Koninginnen recensie Three Dark Crowns 1 waardering en informatie over de inhoud van dit fantasyboek. In juli 2018 is bij Uitgeverij HarperCollins het Young Adult fantasyboek van Kendare Blake Koninginnen verschenen. Het is het eerste deel in de Three Dark Crowns reeks.

Kendare Blake Koninginnen Recensie Three Dark Crowns 1

Kendare Blake Koninginnen Recensie Three Dark Crowns 1

Op haar website staat dat het werk van Kendare Blake soort van donker is, gewelddadig en passages bevat over eten die ze schrijft als ze honger heeft. Ik geloof dat dit ook in een notendop haar nieuwste novelle Koninginnen beschrijft. Een donker, sinistere fantasyboek waar giftig bessensap als bloed langs de kinnen druipt.

Katherine, Arsinoe en Mirabella worden geboren op het eiland Fennbirn en op jonge leeftijd van elkaar gescheiden. Eén van hen is voorbestemd de toekomstig koningin te worden, de andere twee zullen door haar worden vermoord. Wie dat is, wordt beslist in het jaar waarin de zusjes 16 zullen worden. Elk van hen beschikt over een bijzondere gave. Mirabella kan de elementen controleren, waardoor ze een felle storm of enorm vuur kan ontketenen. Arsinoe staat bekend om haar vermogen dieren haar wil op te leggen en bloemen te laten bloeien. En van Katherine wordt gezegd dat ze moeiteloos het giftigste gif kan eten zonder hier ook maar een schrammetje aan over te houden. Deze gaven zullen ze in moeten zetten om de strijd met elkaar aan te gaan. Er kan er slechts één overleven.

Drie zusjes, twee moeten sterven zodat één de troon kan bestijgen

Het duurde even voor ik in het verhaal zat. De vele verschillende namen, die soms ook nog op elkaar lijken (zo heb je een Luca en een Luke) zaten me een klein beetje in de weg. Toen ik daar een beetje aan gewend was, wist Koninginnen mijn aandacht toch wel te grijpen. Het “gehop” van het ene zusje naar het andere zusje maakt het enerzijds spannend, maar haalde voor mij soms ook de vaart wat uit het verhaal. Er worden veel verhaallijnen en plotwendingen gebruikt die duidelijk een aanzet zijn naar het vervolg. Sommige vragen krijgen een antwoord, maar eigenlijk heb je er na het lezen van dit eerste deel, vooral veel vragen bij. Ik zou willen zeggen dat het een opmaat is naar de twee volgende delen. Een opmaat, die zeker naar het einde toe spannender en indringender wordt.

Koninginnen is de spannende, indringende opmaat van de reeks Three Dark Crowns

Naar het einde toe kun je dit boek steeds minder goed weg leggen. Om de verhaallijnen goed te kunnen volgen, moet je het waarschijnlijk in het begin ook door blijven lezen. Zo zul je makkelijker wennen aan de vele personages en verhaallijnen. De sinistere, wat donkere schrijfstijl, waar toch ook wat kwetsbaarheid en zelfs humor in verweven ligt, bevalt me wel. Deel twee van de reeks Three Dark Crowns wordt in april 2019 verwacht en krijgt als titel Duistere troon. Kendare Blake Koninginnen is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Kendare Blake – Koninginnen

Three Dark Crowns deel 1

 • Titel: Koninginnen
 • Schrijfster: Kendare Blake (Engeland)
 • Soort boek: fantasyboek, Youn Adult boek
 • Leeftijd: 15+ jaar
 • Origineel: Three Dark Crowns (2016)
 • Nederlandse vertaling: Sandra Hessels
 • Uitgever: HarperCollins
 • Verschenen: juli 2018
 • Omvang: 250 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie

Kendare Blake Duistere troon Recensie en InformatieKendare Blake (Verenigde Staten) – Duistere troon
fantasyroman, young adult boek
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (zeer goed)
Humor houdt de spanning en bizarre plotwendingen mooi in balans…lees verder >