Koos Meinderts & Sietse Muis – Een zee van papier ∗∗∗∗

Koos Meinderts & Sietse Muis Een zee van papier. Op 1 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Ploegsma dit cadeauboek voor alle leeftijden met kunstwerken van oude boeken van Sietse Muis en teksten van Koos Meinderts. Hier lees alle informatie over de inhoud van het boek en daarnaast zijn de boekbespreking en recensie van Een zee van papier opgenomen.

Koos Meinderts & Sietse Muis Een zee van papier recensie en informatie

Koos Meinderts is op 20 januari 1953 geboren in Den Haag. Nadat hij een studie pedagogiek niet had afgemaakt, begon hij met schrijven. Hij richt zich vooral op het schrijven van kinderboeken en liedteksten. Samen met Harrie Jekkers schreef hij teksten voor het Klein Orkest en cabaret.

Zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen verscheen in 1983. Daarna vloeiden enige tientallen kinderboeken uit zijn pen. In 2017 verscheen Naar het noorden waarvoor hij zowel de Zilveren als de Gouden Griffel ontving. In het zelfde jaar verscheen ook Roltrap naar de Maan dat Koos Meinderts samen met Harrie Jekkers schreef en dat alle liedteksten voor kinderen van het Klein Orkest bevat. Het boek en CD met kinderliedjes uit de hele wereld, Liedjes zonder grenzen, verscheen in 2020. Een zee van papier dat Koos Meinderts samen met papierkunstenaar Sietse Muis maakte is een boek voor alle leeftijden. Het boek waarover je hier alles kunt lezen, verschijnt op 1 november 2023.

Sietse Muis maakt onder de naam Boekbeleving 3 D-kunstwerken uit oude en vergeten boeken. Hiermee verbeeldt hij het verhaal dat schuil gaat achter deze boeken, en geeft ze zo een tweede leven.

Recensie van Een zee van papier

Velen van onze zullen wel enigszins bekend zijn met tweedimensionale knipkunst en wellicht ook met de diorama’s van papier die een aantal eeuwen geleden nogal populair waren en tegenwoordig soms voor behoorlijke bedragen verkocht worden.

Sietse Muis zet deze traditie voort met zijn werk maar dan wel op een eigentijdse, bijzondere en tot de verbeelding sprekende wijze. Hij tovert complete werelden tevoorschijn met zijn knip- en plakwerk. Letterlijk komen verrijzen taferelen uit boeken te voorschijn die ook gelijk tot de verbeelding spreken.

Gecombineerd met de teksten van Koos Meinderts, een van de beste Nederlandse kinderboekenschrijvers van het moment, levert dit een prachtig boekje op. Een boekje dat uiterst geschikt is om uit voor te lezen en met kinderen in te verdwalen. Het is alleen jammer dat er geen van de papieren taferelen uit het boekje tevoorschijn plopt, maar ja dat zou technisch en waarschijnlijk ook financieel een te grote uitdaging zijn geweest. Desalniettemin is Een zee van papier een zeer geslaagd boekje en een erg leuk cadeau voor de feestdagen dat is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).


Koos Meinderts & Sietse Muis Een zee van papier

Een zee van papier

  • Auteur: Koos Meinderts (Nederland)
  • Illustraties: Sietse Muis
  • Soort boek: cadeauboek, prentenboek
  • Uitgever: Ploegsma
  • Verschijnt: 1 november 2023
  • Omvang: 48 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 15,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het cadeauboek

In dit bijzondere verhaal gaan Charlie en Otis op reis door een wereld van letters, boeken en verhalen. Op een mooie dag, als Otis naar de put loopt voor een nagelnieuw verhaal, takelt hij geen boek omhoog, maar een meisje: Charlie. Ze gaan op avontuur, en kunnen kiezen tussen omhoog, omlaag, heen en terug. Een bijzondere reis volgt, waarin een onverwachte vriendschap opbloeit.

Ze vliegen in een luchtballon, komen terecht in een mijn, vissen woorden uit een woordenwaterval en ontmoeten de vuurtorenwachter, die ook schrijver is. Dit prachtige boek is een ode aan de schoonheid van boeken, en aan de avonturen die je kunt beleven door te lezen.

De tekst is van Gouden Griffelwinnaar Koos Meinderts, Sietse Muis maakte de prachtige kunstwerken van oude boeken. Een cadeauboek voor alle leeftijden.

Bijpassende boeken