Kris Lauwerys – Van licht naar duisternis

Kris Lauwerys Van licht naar duisternis. Op 16 april 2024 verschijnt bij uitgeverij Athenaeum het boek over Wenen van Kris Lauwerys. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Kris Lauwerys Van licht naar duisternis

Ook is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Van licht naar duisternis, Drie vrouwen in Wenen (1900-1938), geschreven door de vertaler en schrijver Kris Lauwerys.

Kris Lauwerys boeken en informatie

Kris Lauwerys is al geruime tijd actief als literair vertaler Duits en Frans wat hij meestal doet samen met zijn vrouw Isabelle Schoepen. Al geruime tijd zijn ze woonachtig in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Van licht naar duisternis, waarover je hier uitbreide informatie leest, is het eerste boek van Kris Lauwerys.

Kris Lauwerys Van licht naar duisternis

Van licht naar duisternis

Drie vrouwen in Wenen (1900-1938)

  • Auteur: Kris Lauwerys
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgeverij: Athenaeum
  • Verschijnt: 16 april 2024
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 27,70
  • Boek bestellen bij: Amazon / Libris

Flaptekst boek over Wenen

Wenen maakte aan het begin van de twintigste eeuw een tijd door van een ongeëvenaarde bloei van kunst, wetenschap, muziek en psychologie. Dertig jaar later maakten Hitler en zijn meelopers op barbaarse wijze een einde aan deze glansrijke periode.

Kris Lauwerys vertelt het verhaal van de stad door de ogen van drie vrouwen. Emilie Flöge, nu vooral nog herinnerd als de muze van Gustav Klimt, was een succesvol modeontwerpster. Milena Jesenská kennen we alleen nog als de Milena van Kafka’s brieven, maar zij was een journalist met een heel eigen stem. Auteur Veza Canetti stond in de jaren dertig bekend als een briljant talent, werd vergeten en pas in 1990 herontdekt.

Drie vrouwen die tussen 1900 en 1938 met succes een plaats veroverden in het culturele leven van de stad en die in al haar glorie, tegenstrijdigheden en ondergang van dichtbij meemaakten en mee vormgaven.

Bijpassende boeken en informatie