Leon de Winter – Stad van de Honden

Leon de Winter Stad van de Honden. Op 28 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Hollands Diep de nieuwe roman van Leon de Winter. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek en de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor boekbesprekingen en recensie van Stad van de honden, de nieuwe roman van Leon de Winter.

Leon de Winter Stad van de Honden

Leon de Winter is op 24 februari 1954 geboren in Den Bosch. Hij is zoon van Joods orthodoxe ouders die als enigen van hun familie de Tweede Wereldoorlog overleefden. Na de middelbare school ging hij studeren aan de Filmacademie in Amsterdam. Hij verliet de filmacademie in 1978 zonder af te studeren. Zijn vrouw Jessica Durlachter en dochter Solomonica de Winter zijn ook actief als auteur.

Zijn debuut de verhalenbundel Over de leegte in de wereld publiceerde Leon de Winter in 1976 gevolgd door zijn debuutroman De (ver)wording van de jongere Dürer in 1978. In 1981 verschenen zelfs twee romans Zoeken naar Eileen W.  en La Place de la Bastille die beide verfilmd zijn door Rudolf van den Berg. Inmiddels heeft Leon de Winter zo’n vijfentwintig romans en ander boeken gepubliceerd. Zijn voorlaatste roman Het lied van Europa verscheen in 2022. Nu verschijnt, slechts een jaar later zijn nieuwe roman Stad van de honden waarover je hier veel informatie kunt lezen.

Leon de Winter Stad van de honden

Stad van de Honden

  • Auteur: Leon de Winter (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Hollands Diep
  • Verschijnt: 28 november 2023
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 21,99 / € 9,99 / € 9,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Leon de Winter

Hersenchirurg Jaap Hollander is gepensioneerd, gescheiden, en sinds de verdwijning van zijn dochter een dolende vader. Tien jaar na haar verdwijning in de woestijn van Israël krijgt hij het verzoek om een onmogelijke hersenoperatie te leiden. De kans van slagen is eigenlijk nul. Maar er hangt veel van af, misschien zelfs een spoor naar zijn dochter. Een wonderlijke keten van gebeurtenissen brengt hem in contact met Ibrahim, een hond van het kanaänras, wat Jaaps leven zal veranderen.

Bijpassende boeken en informatie