Léon Hanssen – Handboek voor de vagebond

Léon Hanssen Handboek voor de vagebond recensie en informatie over de inhoud dit non-fictie boek. Op 26 mei 2020 verschijnt bij Uitgeverij Querido het nieuwe boek van de Nederlandse historicus en schrijver Léon Hanssen.

Léon Hanssen Handboek voor de vagebond Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Handboek voor de vagebond, In de voetsporen van vrije denkers. Het boek is geschreven door Léon Hanssen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van historicus en schrijver Léon Hanssen.

Léon Hanssen Handboek voor de vagebond Recensie

Handboek voor de vagebond

In de voetsporen van vrije denkers

  • Schrijver: Léon Hanssen (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 26 mei 2020
  • Omvang: 576 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het nieuwe boek van Léon Hanssen

Lange tijd gold de vagebond als een louche figuur zonder een vaste plaats in de maatschappij. Dat veranderde in de negentiende eeuw: kunstenaars en andere eigenzinnige geesten identificeerden zich met de vagebond. Ze verafschuwden de burgerlijke wereld met haar bezitsdrang en commercie.

Deze dwarsdenkers liepen vooruit op een trend in onze eigen tijd. Veel jongeren kiezen voor alternatieve levenswijzen. Omdat ze de huizenprijzen in de stad niet meer kunnen betalen of omdat ze het kapitalistische systeem principieel verwerpen, trekken ze op goed geluk rond en bouwen een tiny house aan de rafelrand van de samenleving. Verbeelding, liefde voor de natuur en vrijheidszin staan voorop!

In zijn Handboek voor de vagebond presenteert Léon Hanssen belangrijke woordvoerders van deze nieuwe stijl van zwerven, wonen en kritisch denken. Van Henry David Thoreau met zijn klassieke pleidooi voor een leven in de bossen tot de Engelse schuurbewoonster en schrijfster Catrina Davies nu: zij tekenen voor een levenshouding die voor ons allemaal zeer inspirerend kan zijn.

Bijpassende boeken en informatie