Lesley Nneka Arimah – Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt

Lesley Nneka Arimah Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt recensie en informatie over de inhoud van deze bundel met verhalen. Op 22 maart 2019 verscheen bij Uitgeverij Karaat deze verhalenbundel van de Nigeriaanse schrijfster Lesley Nnkea Arimah.

Lesley Nneka Arimah Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt, de verhalenbundel van de Nigeriaanse schrijfster Lesley Nneka Arimah. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van de winnares van de Caine Prize for African Literature Lesley Nneka Arimah.

Lesley Nneka Arimah Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt Recensie

Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt

  • Schrijfster: Lesley Nneka Arimah (Nigeria)
  • Soort boek: verhalen
  • Origineel: What It Means, When a Man Falls from the Sky (2017)
  • Nederlandse vertaling: Charles Bors
  • Uitgever: Uitgeverij Karaat
  • Verschenen: 22 maart 2019
  • Omvang: 216 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Flaptekst van de verhalenbundel

Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt is het debuut van de Nigeriaanse schrijfster Lesley Nneka Arimah. Het boek werd bekroond met een hele rits aan prijzen, waaronder de Kirkus Review Prize.

Een vrouw wendt zich tot riskante magie om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Een weduwe wordt razend om de hatelijke ontvangst van haar dochters in het huis van haar zus. De god van de mieren zweert wraak op de godin van de rivieren, want ‘iemand had moeten weten dat je beter geen kleine dingen van kleine mannen kunt afpakken’.

Realisme, magie en fabel: de verhalen van Lesley Nneka Arimah zijn geestig en wrang, wreed en hartverscheurend. Arimahs werk verkent de grenzen van verschillende genres en creëert zo een volstrekt eigen stem met een geheel eigen geluid.

Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt is het opwindende begin van de carrière van een groot schrijverstalent en behoort tot de wonderlijkste, krachtigste literatuur van dit moment.

Bijpassende Boeken en Informatie