Lodewijk Asscher – Opstaan in het Lloyd Hotel

Lodewijk Asscher Opstaan in het Lloyd Hotel recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek. Op 20 maart 2019 verschijnt bij Uitgeverij Podium het boek van Lodewijk Asscher – Opstaan in het Lloyd Hotel.

Lodewijk Asscher Opstaan in het Lloyd Hotel Recensie

Lodewijk Asscher Opstaan in het Lloyd Hotel Recensie

Als de redactie het boek gaat lezen, kun je op deze pagina de Lodewijk Asscher Opstaan in het Lloyd Hotel recensie en waardering lezen. We zullen aandacht besteden aan de recensie en waardering van anderen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina  informatie over de inhoud van het nieuwe boek van Lodewijk Asscher – Opstaan in het Lloyd Hotel lezen.

Lodewijk Asscher – Opstaan in het Lloyd Hotel

  • Titel: Opstaan in het Lloyd Hotel
  • Schrijver: Lodewijk Asscher (Nederland)
  • Soort boek: politieke beschouwingen
  • Uitgever: Podium
  • Verschenen: 20 maart 2019
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Tags: politiek, PvdA

Bestelmogelijkheden

Inhoud Lodewijk Asscher Opstaan in het Lloyd Hotel

Van kroonprins tot recordverliezer,’ grapte hij afgelopen voorjaar zelf. Lodewijk Asscher. Spraakmakend wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier, partijleider van de PvdA. Asscher heeft alles meegemaakt in de politiek, van glorieuze opkomst tot boegbeeld in misschien wel de moeilijkste periode die zijn partij doormaakt. Ook in zijn privéleven kende hij tegenslag; begin dit jaar overleed zijn vader, telg uit de roemrijke Asscher-familie.

In Opstaan in het Lloyd Hotel schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Hij schetst de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken. Ook toont hij wat verliezen met hem deed. Een verademing in een tijd waarin politici zich meer als merk profileren dan als herauten van diep doorvoelde maatschappelijke overtuigingen.

In dit boek, deels opgetekend in het voor hem belangrijke
Amsterdamse Lloyd Hotel, laat Asscher alle hedendaagse dilemma’s de revue passeren: vrijheid, werk, onderwijs, Europa, identiteit, moraal – niet in politieke soundbites, maar vanuit persoonlijke ervaringen, in een stijl net zo beheerst en ontspannen als de samenleving die hij voor ogen ziet.

Bijpassende Boeken en Informatie

Dik Verkuil De gedrevene Joop den Uyl Biografie RecensieDik Verkuil – De gedrevene
Joop den Uyl 1919-1987
biografie
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijnt: 8 augustus 2019
Geen Nederlandse regeringsleider was zo vastbesloten zijn land maatschappelijk te hervormen als Joop den Uyl. Hij bruiste van de plannen…lees verder >