Loes Hegger – Villa De Wartburg

Loes Hegger Villa De Wartburg recensie en informatie boek met het verhaal van een gezin en een villa vol vluchtelingen in Velp. Op 11 oktober 2021 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos het eerste boek van de Nederlandse theatermaker Loes Hegger.

Loes Hegger Villa De Wartburg recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Villa De Wartburg, Het verhaal van een gezin en een villa vol vluchtelingen. Het boek is geschreven door Loes Hegger. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit geschiedenisboek van Loes Hegger.

Loes Hegger Villa De Wartburg Recensiehttps://www.allesoverboekenenschrijvers.nl/recommends/gerard-janssen-hackers-bestellen/

Villa De Wartburg

  • Schrijfster: Loes Hegger (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 11 oktober 2021
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Villa De Wartburg

Loes Hegger groeide op in een gezin van zeven kinderen in het villadorp Velp. Nadat haar vader Herman uit het klooster was getreden, besloot hij afvallige priesters in zijn gezin op te vangen. Hun huis – De Wartburg, vernoemd naar het kasteel van Maarten Luther – werd een asielzoekerscentrum avant la lettre. De nood was groot. Wie afscheid van het kloosterleven nam, verloor niet alleen status en identiteit, maar werd verstoten door vrienden en familie en moest soms vrezen voor zijn leven. Vanuit de hele wereld stroomden mensen toe, zoals Renato uit Italië, Aniano uit Spanje, Orlando uit Venezuela, Gust uit Oostenrijk en Thottil uit India. Allen zochten een veilig onderkomen en een nieuwe toekomst.

Zestig jaar na de opening van De Wartburg in 1962 reconstrueert Loes Hegger met trefzekere literaire pen haar bijzondere jeugd. Ze duikt in de bewogen levens van haar ouders en die van de ex-priesters. Ze beschrijft hoe hun keuze hen vanuit de kloosterstilte naar een groot gezin in een Hollands dorp bracht. De persoonlijke verhalen worden verknoopt met ontwikkelingen op politiek, cultureel en religieus gebied, waardoor het boek een indringende reflectie geeft op de manier waarop de grote geschiedenis weerspiegeld wordt in de levens van gewone mensen. De vader van de auteur, Herman Hegger, was een van de meest vooraanstaande theologen van de twintigste eeuw.

Bijpassende boeken en informatie