Louis Ferron – Karelische nachten

Louis Ferron Karelische nachten informatie en waardering roman uit 1990, winnaar AKO Literatuurprijs 1990. In 1990 verscheen bij Uitgeverij De Bezige Bij de roman van de Nederlandse schrijver Louis Ferron.

Louis Ferron Karelische nachten recensie informatie en waardering

Op deze pagina kun je de op de informatie en waardering vinden van de roman Karelische nachten. Het boek is geschreven door Louis Ferron. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman die in 1990 de AKO Literatuurprijs won van de Nederlandse schrijver Louis Ferron.

Louis Ferron Karelische nachten AKO Literatuurprijs 1990

Karelische nachten

  • Schrijver: Louis Ferron (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Taal: Nederlands
  • Eerste druk: 1990
  • Winnaar AKO Literatuurprijs: 1990
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Inhoud van de roman Karelische nachten

Een veelvuldig voor de televisie geïnterviewde schrijver, Fred Hofzanger, buit zijn populariteit ten volle uit: hij gaat van bed naar bed. Hij komt in zekere zin tot inkeer wanneer hij, geconfronteerde met het verleden, zich geobsedeerd gaat bezighouden met de herinnering van zijn vader naar het front, in dienst van de Duitsers.

Karelië, grensland tussen Rusland en Finland, waar de vader volgens een mythologisch voorland, een duister paradijs waar hij ronddwaalde met de vriend uit zijn kostschooljaren, op zoek naar zijn vader.

Het weergaloos opgeroepen Fins-Karelische lands is het decor van een rauwe seksuele initiatie die van verwoestende invloed zal zijn op  het leven van de latere man, de schrijver.

De schrijver die, zoals blijkt, tot op dit moment geen schrijver was, maar een mislukte leraar die zich de roem van een ander heeft toegeëigend.

Bijpassende boeken en informatie