Louise Boije af Gennäs Schijndood Recensie ∗∗∗∗∗

Louise Boije af Gennäs Schijndood recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van deze thriller uit Zweden, Op 23 januari 2019 verschijnt het tweede deel in de Resistance-trilogie van de Zweedse schrijfster Louise Boije af Gennäs Schijndood.

Louise Boije af Gennäs Schijndood Recensie

Louise Boije Af Gennäs Schijndood Recensie

Schijndood is het tweede deel in de Resistance-trilogie van de Zweedse schrijfster Louise Boije af Gennäs. Was het eerste deel, Bloedspoor, als spannend. origineel en spannend, Schijndood overtreft het duidelijk. Nog steeds blijken zaken rondom het onderzoek dat haar vader deed naar een machtspel in de hoogste kringen van de Zweedse macht haar leven te bepalen.

Zeer overtuigende en briljante Zweedse thriller

Sara weet op bijzondere wijze een baan te krijgen in een zeer verwaard onderzoeksbureau. Echter ook nu zijn dreigementen indrigend en vinden plaats tot diep in haar privéleven. Niemand lijkt te vertrouwen en niets lijkt voor Sara wat het is. Is ze gek of zijn er krachten aan het werk die proberen haar gek te krijgen. Als er slachtoffers vallen in de nabije omgeving onder verdachte omstandigheden, blijkt de nachtmerrie heviger dan ooit.

Aanklacht tegen de scheve machtverhoudingen in het huidige tijdsgewricht

Op nog overtuigender wijze weet Louise Boije af Gennäs de bedreigingen die Sara ervaart invoelbaar te maken. Actuele gebeurtenissen uit 2018 zijn al verwerkt in de thriller die daardoor nog meer zeggingskracht krijgt. Bovendien maakt Louise Boije af Gennäs gebruik van citaten uit echte krantenberichten. Berichten die verslag doen van een duistere kracht in de Zweedse maatschappij. Krachten die niet terugdeinzen voor corruptie, een nietsontziend machtsspel en zonder blikken of blozen slachtoffers maken. Schijndood is een briljante, sociaal bewogen en actuele thriller en aanklacht tegen de scheve machtverhoudingen in het huidige tijdsgewricht. Louise Boije af Gennäs – Schijndood is gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend). Wel is het goed om voordat je aan dit deel begint, eerst deel een Bloedpsoor te lezen.

Recensie van Theo Jordaan

Louise Boije af Gennäs – Schijndood

Resistance-trilogie, deel 2

  • Titel: Schijndood
  • Schrijfster: Louise Boije af Gennäs (Zweden)
  • Soort boek: Zweedse thriller
  • Origineel: Skendöda (2018)
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschijnt: 23 januari 2019
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: Stockholm, Zweden
  • Waardering∗∗∗∗∗ (uitmuntend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie

Louise Boije af Gennas Bloedspoor Recensie Zweedse ThrillerLouise Boije af Gennäs – Bloedspoor
Resistance-trilogie, deel 1
Zweedse thriller
Waardering: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Een met vaart geschreven, beklemmend spannende Zweedse thriller