Luc Deflo Levend speelgoed Recensie ∗∗∗

Luc Deflo Levend speelgoed recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van deze Vlaamse thriller. Op 15 februari 2019 verschijnt de nieuwe thriller Luc Deflo Levend speelgoed bij Uitgeverij Van Halewyck.

Luc Deflo Levend speelgoed Recensie

Luc Deflo Levend speelgoed Recensie

De Vlaamse schrijver Luc Deflo is op 26 november 2018, veel te jong, aan de gevolgen van pancreaskanker overleden. Toch is hij nog in staat geweest om voor zijn overlijden vier nieuwe thrillers te schrijven die in de komende periode uitgegeven gaan worden. Levend speelgoed is de eerste thriller van Luc Deflo die postuum verschijnt.

Drie vrouwen die nogal veel gelijkenis met elkaar hebben verdwijnen spoorloos op klaarlichte dag. Zowel rechercheur Nadia Mendonck als haar partner en collega Dirk Deleu beschouwen de verdwijningen als zeer verontrustend. Zij gaan samen met collega’s op onderzoek uit. Nadat eerst alle sporen lijken dood te lopen, wordt er in een bosgebied op de grens van België en Nederland een gruwelijke ontdekking gedaan.

Persoonlijke betrokkenheid zorgt voor een extra lading en dimensie

Uiteindelijk komen Deleu en Mendonck een mogelijke dader op het spoor. Echter deze dader blijkt een bekende te zijn van Nadia Mendonck. Omdat zij moeilijk kan geloven dat deze man de dader is, komt ook de relatie tussen Deleu en Mendonck zeer onder druk te staan.

Spannende en boeiende thriller

Luc Deflo heeft met Levend speelgoed een spannende thriller geschreven. Interessant is de wijze waarop het de plot heeft bedacht. Niet zozeer de zoektocht naar de dader staat centraal maar de wijze waarop bewezen kan worden dat ze met de dader te maken hebben. De persoonlijke betrokkenheid van Nadia Mendonck geeft de thriller nog een extra lading en dimensie mee. Luc Deflo Levend speelgoed is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Luc Deflo – Levend speelgoed

  • Titel: Levend speelgoed
  • Schrijver: Luc Deflo (België)
  • Soort boek: Vlaamse thriller
  • Uitgever: Van Halewyck
  • Verschenen: 15 februari 2019
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Theo Jordaan

Inhoud Luc Deflo Levend speelgoed

Ann Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, verdwijnt spoorloos op de campus van haar school. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief. Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten.

Het enige spoor is een jongeman met zijn voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning. Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige? Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

Bijpassende Boeken en Informatie