Lydia Verbeeck – De gestolen glasramen

Lydia Verbeeck De gestolen glasramen recensie en informatie over de inhoud van deze historische thriller. Op 28 mei 2019 verschijnt bij Uitgeverij Davidsfonds de nieuwe thriller van Lydia Verbeeck.

Lydia Verbeeck De gestolen glasramen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van deze historische thriller De gestolen glasramen van de Vlaamse schrijfster Lydia Verbeeck. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe thriller van Lydia Verbeeck.

Lydia Verbeeck De gestolen glasramen Recensie

De gestolen glasramen

  • Schrijfster: Lydia Verbeeck (België)
  • Soort boek: historische thriller, Vlaamse thriller
  • Uitgever: Davidsfonds
  • Verschijnt: 28 mei 2019
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Flaptekst van de Historische Thriller

Een Italiaanse familie, een juweel dat De Drie Broers heet, wilde feesten, struikrovers, een ongerieflijk kasteel, de schedel van een heilige en een knappe non zijn de ingrediënten van dit boek met een dubbele verhaallijn.

1542 – 1545. Nadat de Italiaanse koopman Gian Carlo Affaitati de inname van Antwerpen verhinderde, beloont Karel V hem met de adellijke titel heer van Gistel. Hij installeert zich als kasteelheer en pendelt met zijn gezin tussen zijn nieuwe domein in Gistel en hun palazzo in Lier, waar hij bekendstaat als weldoener. Bij de geboorte van zijn zoon schenkt hij twee glasramen aan de Sint-Gummaruskerk.

1910 – 1918. De glasramen uit de Sint-Gummaruskerk worden opgehaald voor restauratie en verdwijnen spoorloos. Pas aan het eind van WO I komt de diefstal aan het licht. Verder onderzoek voert de lezer terug naar de zestiende eeuw, waarin de edelman Gian Carlo Affaitati evenmin vrij van smet blijkt.

Bijpassende Boeken en Informatie