Toni Coppers – Het vergeten meisje Recensie ∗∗∗∗

Toni Coppers Het vergeten meisje recensie waardering en informatie over de inhoud van deze Vlaamse thriller. Op 9 mei 2019 verschijnt bij Uitgeverij Angèle het zestiende deel in de reeks Liesse Meerhout thrillers van Toni Coppers Het vergeten meisje.

Toni Coppers Het vergeten meisje Recensie

Het getuigt van vakmanschap van de schrijver als je al meer dan zestien thrillers heb geschreven over dezelfde hoofdpersoon en nog altijd nog geen sleet op lijkt te zitten. Sterker nog dit zestiende deel over  commissaris Liese Meerhout en haar collega’s is misschien wel sterker dan ooit.

Boeiende hoofpersonen geven deze Vlaamse thriller veel diepgang en mooie spanningsboog

De karakters die de thrillers bevolken krijgen met de loop der tijd steeds meer diepgang. En alhoewel de plot voldoende spanning biedt om de lezer van het begin tot eind geboeid te houden, ligt daarin vooral de kracht van Toni Coppers. Zijn hoofdpersoon Liese Meerhout is met de loop der jaren steeds interessanter geworden. En ook de personges in haar naaste omgeving zijn zeer interessant. Bovendien voegt de beginnende dementie van de moeder van Liese nog een extra laagje toe.

Toni Coppers Het vergeten meisje Recensie

Natuurlijk speelt ook Antwerpen als decor van de meeste gebeurtenissen in de thriller weer een belangrijke rol. Knap is dat Toni Coppers dit subtiel waardoor hij cliches over de havenstad weet te onzeilen. Over de inhoud van een thriller moet nog te veel vooraf vertelt worden. De informatie van de flaptekst die je verder op deze pagina kunt lezen, biedt voldoende. Het vergeten meisje van Toni Coppers is een echte aanbeveling en gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Het vergeten meisje

Liese Meerman thriller, deel 16

  • Schrijver: Toni Coppers (België)
  • Soort boek: Vlaamse thriller
  • Uitgever: Angèle
  • Verschijnt: 9 mei 2019
  • Omvang; 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van Het vergeten meisje

Wanneer Camila, een jonge Limburgse wijkagente, op een zonnige lenteochtend de deur van een bungalow binnenstapt voor een routinecontrole, blokkeert ze volledig. Ze staart apathisch voor zich uit, ze hoort niets meer, denkt niets meer… Haar collega’s ruiken pas onraad wanneer ze aan het einde van haar dienst niet op kantoor verschijnt. Ze vinden haar versteend en onderkoeld in het huis tussen de resten van een vreselijke roofmoord. De hele woonkamer hangt vol met bloed.

Camila blijkt een totale black-out te hebben. Een psychiater moet helpen te ontdekken wat ze precies gezien heeft, maar hoe dieper hij graaft, hoe meer vragen er naar boven komen. Als besloten wordt het via hypnose te proberen, wordt een spoor gevonden dat naar Antwerpen leidt. Een ontredderde Camila vraagt de hulp van commissaris Liese Meerhout en haar team.


advertentie

Bijpassende Boeken en informatie

Tony Coppers De genezer RecensieToni Coppers (België) – De genezer
Vlaamse thriller
Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Sfeervolle, geloofwaardige, spannende en overtuigende thriller