Maartje Wortel – De groef

Maartje Wortel De groef Recensie en informatie wandelboek in de reeks Terloops van Uitgeverij Van Oorschot. Op 8 april 2021 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot dit wandelverhaal van de Nederlandse schrijfster Maartje Wortel.

Maartje Wortel De groef recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De groef. Het boek is geschreven door Maartje Wortel. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met een wandelverhaal van de Nederlandse schrijfster Maartje Wortel.

Maartje Wortel De groef Recensie

De groef

een wandeling

  • Schrijfster: Maartje Wortel (Nederland)
  • Soort boek: wandelverhaal
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 8 april 2020
  • Omvang: 80 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het wandelboek van Maartje Wortel

Jarenlang loopt Maartje Wortel dagelijks met een vriendin tien exact dezelfde rondjes door het Oosterpark in Amsterdam. Het is als een plaat waarin de naald een steeds diepere groef achterlaat. Ze voeren in zekere zin steeds dezelfde gesprekken. Alleen de mensen die op de bankjes in het park zitten variëren.

Plotseling verhuist haar vriendin, verandert de wereld in een niet bij te houden tempo, en bereikt Wortel een dieptepunt. Ze moet blijven lopen, maar datzelfde rondje voelt als verraad. Ze zal een nieuwe route moeten vinden. En die mok die ze altijd meeneemt, met daarop de beeltenis van Angela Merkel, voelt ineens als een relikwie uit vervlogen dagen. In De groef vertelt Wortel over verlies en vrijheid, over vastzitten en loslaten. En hoe ze, of ze dat nou wil of niet, een nieuw ritme zal moeten vinden.

Bijpassende boeken en informatie